Dünya

Merkel, Filistinli mülteci öğrenciyi ağlattı

0

Almanya Başbakanı Angela Merkel “Almanya’da İyi Yaşam İçin Vatandaşlarla Diyalog“ projesi kapsamında bu hafta Rostock kentindeki Paul-Friedrich-Scheel okulunda okuyan 14 ila 17 yaşları arasındaki 32 öğrenciyle bir sohbet gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği’nin mülteci politikalarının Almanya’daki güncel hayata etkisi ele alınırken Reem isimli Filistinli mülteci kız öğrenci söz aldı.

Akıcı Almancasıyla üniversiteye gitme hedefini anlatan Reem, kendisi hayatını yaşayamazken başkalarını hayattan zevk alırken izlemenin çok zor olduğunu, geleceğinin ne getireceğini bilmediğini söyledi. Ailesi ve kendi başından geçenleri anlatan Reem, yakın süre önce ailesi ile birlikte sınır dışı edilmeleri gündeme geldiğini, Lübnan’a sığınan aile efradını göremediğini ve onları özlediğini gözyaşları içinde aktardı.

Angela-Merkel-reem

Merkel ise “Politika zor” diye başladığı açıklamasında Lübnan’a sığınan mültecilerin, Afrikadakilerin, herkesin Almanya’ya gelmesinin mümkün olmadığını söyledi. Merkelin verdi.

Merkelin cevabı karşısında ağlamaya başlayan Reem’i sakinleştirmek için Reem’n yanaklarını okşayan Merkel’in görüntüleri dakikalar içinde viral oldu. Twitter’da da #Merkelstreichelt (MerkelOkşaması) trending topic oldu.

(Yeşil Gazete, Zaman, BBC)

 

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.