EmekManşet

ODTÜ direnişi de zaferle sonuçlandı

0
Odtü direnişi, 2015 Mezuniyet töreninde de öğrenci geçişi sırasında pankartlara yansımızştı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde 17 gündür Rektörlük önüne kurdukları çadır ile kamu görevinden çıkarma cezalarının YÖK’ten geri çekilmesi için direnen Eğitim Sen yöneticileri Mert Kükrer ve Barış Çelik’in eylemi amacına ulaştı. Öğleden önce ODTÜ Rektörlüğü Eğitim Sen Genel Merkezi ile gerçekleştirdiği görüşmede dosyaları YÖK’ten geri alacağını beyan edince durumu değerlendiren emekçiler direniş çadırını kaldırmaya karar verdiler. Kitlesel bir dayanışma eylemi ile kurulan çadır 15:30’da yine kitlesel bir etkinlik ile kaldırıldı.

26

Direniş alanında çekilen hatıra fotoğrafı

Direniş alanında çekilen hatıra fotoğrafı gelecekte gerçekleşebilecek saldırılara karşı emekçilerin birliğini ve gücünü hafızalara kazır nitelikteydi. Alanda toplanan emekçilere hitap eden Mert Kükrer konuşmasında eylemin ilk hedefine ulaştığını, dosyaların YÖK’ten geri çekiliyor olduğunu belirtti.

Odtü direnişi, 2015 Mezuniyet töreninde de öğrenci geçişi sırasında pankartlara yansımızştı

Odtü direnişi, 2015 Mezuniyet töreninde de öğrenci geçişi sırasında pankartlara yansımızştı

 

Soruşturma sürecinin de ODTÜ’de çalışanların problemlerinin de devam ettiğini vurgulayan Kükrer Eğitim Sen’in, öğrencileri ve emekçileriyle tüm ODTÜ kamuoyunun, Türkiye’de gözünü ODTÜ’ye diken herkesin sürecin takipçisi olacağını söyledi. Meselenin sadece ulusal çapta değil uluslararası çapta da yankı bulduğuna değinerek Noam Chomsky, Anwar Shaikh, Bertell Ollman ve Nancy Holmstrom (ABD), Tarık Ali (İngiltere), Michael Lowy (Fransa), Christof Scherrer (Almanya),  Riccardo Bellofiore, Mariagrazia Monaci ve Luca Scacchi (İtalya), Aijaz Ahmad (Hindistan), Pablo Rieznik (Arjantin), Mikhail Konaşof (Rusya), Greg Albo (Kanada), Raquel Varela (Portekiz), Guglielmo Carchedi (Hollanda), Savas Matsas (Yunanistan), Hillel Ticktin (İskoçya) ve daha pek çok aydının sürecin takipçisi olduklarını ilan eden bir metni imzaya açtıklarını duyurdu.

Emekçilerin örgütlü gücüne dayanarak elde edilen bu zaferi selamlamak için “yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganı hep bir ağızdan atılarak eylem sona erdirildi.

 

(Gerçek Gazetesi)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.