KadınManşet

2. Vegan Feminist Yaz Kampı için Mersin Akkuyu’ya

0

2. Vegan Feminist Yaz Kampı 24 – 26 Temmuz tarihleri arasında Mersin Akkuyu’da düzenleniyor. Kampı organize eden ekipten Nursel Demir ve Özlem Şen, kampa katılabilecekler ile ilgili, “Vegan- Vejetaryen olabilir/olmayabilir, feminizm konusunda sözü olan/olmayan, merak eden, çadırı olan/olmayan, komünal yaşamın gereklerini paylaşmaktan zevk alan kadınlar, lezbiyen kadınlar, trans kadınlar, trans erkekler bize ulaşsınlar” notunu belirtiyor.

9

İlk vegan feminist yaz kampından bir fotoğraf

2. Vegan Feminist Yaz Kampı organizatörleri tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde,

“Biz, uçan, koşan, yürüyen, yüzen, gözleri ve bir annesi olan hiçbir canlıyı yemem diyen, tüm bunlarla beraber hayvansal da yemeyen, aynı zamanda hayvansal kullanmayan, kendini feminist olarak tanımlayan, tanımlamayan, heteroseksüel kadınlar, lezbiyen kadınlar, trans kadınlar, trans erkekler 24-26 Temmuz 2015 tarihinde Mersin Akkuyu’da  ikincisini düzenliyor olduğumuz vegan feminist kampta bir araya geliyoruz.

Özlem Şen ve Nursel Demir

Özlem Şen ve Nursel Demir

Doğayla beraber biz kadınlar, yaşadığımız tüm sömürü ve ezilme biçimlerini, kendimizi, mücadele yöntemlerimizi konuşmak için bir araya geliyoruz.

Yaşadığımız sömürüyü görünür hale getirmek, farkındalık yaratmak, doğayı değil insanı merkezine alan, ırkçı, seksist, türcü yaşam biçimine karşı mücadele yöntemleri geliştirmek istiyoruz.

Aynı sistemin, bağrımıza sapladığı nükleer santralin inşa edildiği Akkuyu’yu yer olarak seçmemiz bir tesadüf değil elbette…

Vegan- Vejetaryen olabilir/olmayabilir, feminizm konusunda sözü olan/olmayan, merak eden, çadırı olan/olmayan, komünal yaşamın gereklerini paylaşmaktan zevk alan kadınlar, lezbiyen kadınlar, trans kadınlar, trans erkekler bize ulaşsınlar.

Eril karnist tahakküme karşı, yeni, komünal ve alternatif bir yaşamın örgüsünü birlikte kuralım.

Tarihimizi biz yazalım ve yaşayalım.”

Kampa katılmak isteyenler Nursel Demir ve Özlem Şen ile [email protected] ve [email protected] adresleri üzerinden iletişime geçebilir.

 

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.