ManşetTürkiye

Bahçeli’den ülkücü saldırıları yorumu, “Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir?”

0

MHP lideri Devlet Bahçeli, Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerine Çin hükümeti tarafından baskı yapıldığı ve oruç tutmalarına dahi izin verilmediği iddiaları üzerine başlayan gösteriler hakkında konuştu. Bazı ülkücü grupların Çin lokantalarına ve Çinli zannettikleri ‘çekik gözlü’ turistlere yönelik fiili saldırıları için “Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz… Baktı ki ikisi de çekik göz… Fark eder mi efendim?” diye konuştu.

1

Demokratik Hak !

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’ın Çin karşıtı gösterilerle ilgili sorularını yanıtlayan Bahçeli, “Bizim ülkücü gençliğimiz Çin’deki zulme karşı hassastır” derken, ülkücülerin saldırıları için ise, “Demokratik haklarını kullanabilmeleri gerekir. Bu sorunu kamuoyuna mal etmek, uluslararası arenaya doğru yönlendirmek açısından bu eylemler faydalıdır” şeklinde konuştu.

2

Saldırılar hakkında, “Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz… Baktı ki ikisi de çekik göz… Fark eder mi efendim?” diyen bahçeli sözlerine, “Bu tür eylemleri başka amaçlara taşıyan provokasyon olayları çok yaygındır. Televizyonlarda anlattım: Bozkurt işareti ile Heavy Metal işareti birbirine çok benziyor. Küçük bir farklılık var arada. Lokantadaki bir kişiyle bizim ne alakamız var? Ama iki-üç insanı yönlendirip provokasyon yapmak kolay.” şeklinde devam etti.

(Hürriyet, Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.