ManşetSivil Toplum

Belgesel Gösterimi – Gezi tarih olur mu?

0

gezi tarihiGezi olaylarına şimdinin tarihi nasıl yazılabilir sorusu çerçevesinden yaklaşan Tarih Vakfı hazırladığı belgesel bir filmle bu soruyu yeniden gündeme taşıyor.

Tarih Vakfı Ekim 2013’te düzenlediği “şimdi, tarih olurken…” atölyesiyle Gezi Parkı sürecini tarih yazımı açısından tartışmaya açmıştıı,. Şimdi de bu atölyenin çıktılarını bir belgesel filme dönüştürdü.

Tarih Vakfı tarafından 5 Ekim 2013 tarihinde düzenlenen atölyede, önce “Siyaset, İsyan ve Tarih Yazımı” konuları dünyadaki güncel olaylar üzerinden değerlendirilmiş, daha sonra Gezi Parkı sürecinde aktif rol almış sivil gruplar, deneyimlerini katılımcılara aktarmışlardı. İzleyiciye kapalı olarak gerçekleşen ikinci bölümde ise Gezi süreci “şimdinin tarihyazımı” çerçevesinde masaya yatırılmıştı. Bu atölye çıktılarından yola çıkarak hazırlanan belgesel, Gezi’nin aktörleriyle yapılmış röportajları bir araya getiriyor ve Gezi Parkı sürecini “şimdi’nin tarihi” penceresinden kayıt altına alıyor.

“Gezi Tarih Olur Mu? ‘Şimdi’yi İzlemenin Ötesine Geçmek” isimli belgeselin ilk gösterimi 4 Temmuz 2015, Cumartesi günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü binasında gerçekleşecek.

Tarih: 4 Temmuz 2015, Cumartesi
Saat: 18:30
Yer: Tarih Vakfı, Ragıp Gümüşpala Caddesi No: 10, Eminönü (Marmara Belediyeler Birliği Binası)

* Etkinlik herkese açık ve ücretsizdir.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.