Foto Galeri

Kare Kare Onur Yürüyüşü #LoveWins

0

Geçtiğimiz yıllarda Onur Haftası yürüyüşlerinin İstanbul ayağının barışçıl, renkli ve neşeli geçtiği İstiklal Caddesi’nde bu yıl polis saldırısı, tazyikli su ve gaz bombası vardı. 28 Nisan günü saat 17.00’te basın açıklamasıyla Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne doğru başlaması planlanan yürüyüş, caddenin girişini kapatan polis engeliyle karşılaştı. Yaklaşık 3 saat boyunca polis, insanları tazyikli su ve gaz bombasıyla dağıtmaya çalışması ve insanlar tekrar bir araya gelmesi döngüsü devam etti. Meydanda yürüyüşçülere destek veren milletvekillerinden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: “İstiklal Caddesi’ne girdiğimizde insanlar çok hoş bir şekilde gezdiğini, ellerinde bayraklarla mutlu mesut kutlamalarını yapmak istediklerini gördük. Ancak polis bu tabloya gelişigüzel bir şekilde gaz, tazyikli su ve plastik mermi sıkıyordu.” dedi.

Tadımız kaçtı ama toplandığımız alanlarda slogan atmaya, eğlenmeye devam ettik. Onur Yürüyüşleri’nin olmazsa olmaz renkleri yine sokaktaydı, sesleri devlet baskısına rağmen yine yükseldi.

Taksim Meydanı – Fotoğraf: Pelin Atakan

Fotoğraf: Şener Yılmaz Aslan

Fotoğraf: Şener Yılmaz Aslan

Sıraselviler Caddesi – Fotoğraf: Pelin Atakan

Sıraselviler Caddesi – Fotoğraf: Pelin Atakan

Zaytung, TOMA’nın sıktığı suyla beliren renklerin haberini “Onur Yürüyüşü’ne Emniyet’ten anlamlı destek” başlığıyla verdi

Sıraselviler Caddeesi – Fotoğraf: Pelin Atakan

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal TOMA’ya “fısıldarken” – Fotoğraf: Cihan Pehlivan – Docu Press Agency (kaynak: Kaos GL)

Fotoğraf: Pelin Atakan

Cihangir Meydan – Fotoğraf: Sertan Ambarcı

Cihangir Medyan – Fotoğraf: Sertan Ambarcı

Haber: Pelin Atakan

(Yeşil Gazete, Kaos GL, Zaytung)

More in Foto Galeri

You may also like

Comments

Comments are closed.