DünyaManşet

Pakistan’da aşırı sıcaklar sonucu 700’den fazla insan öldü

0

Pakistan’da etkili olan aşırı sıcaklar yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısının 700’ü aştığı belirtildi.

6

Pakistan’ın güneyinde etkili olan aşırı sıcakların üçüncü gününde ölü sayısının 700’ü aştığı ve can kaybının artabileceği bildirildi. Ölü sayısının en yüksek olduğu kent Karaçi olarak açıklanırken, kentte hava sıcaklığının 45 dereceye kadar yükseldiği belirtildi.

BBC’nin haberine göre, hayatını kaybedenlerin birçoğu gelir durumu düşük ailelerden veya yaşlılar.  Karaçi’nin en büyük hastanelerinden birinde çalışan Dr. Semi Jamali, hastanelerinde yaklaşık 3 bin kişinin tedavi edildiğini söyledi. AFP’ye konuşan Jamali, “Hastaneye kaldırılanların 200’den fazlası ya buraya ölü geldi ya da burada öldü” dedi.

Sind eyaleti sağlık yetkililerinden İyas Afsal “Ölü sayısı daha da artabilir, zira yüzlerce kişi de hastanelerde tedavi görüyor” diye konuştu. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif orduya kentte ilk yardım merkezleri kurma emri verdi.

Sind eyaletinde Karaçi’nin dışında da en az 20 kişi hayatını kaybederken Pencap eyaletinde ölenlerin sayısının 10’u geçtiği belirtiliyor. Pencap’ın yönetim merkezinin bulunduğu Lahor kentinde de 2 bin çocuk ishal nedeniyle tedavi görüyor.

Pakistan’da nisan ve mayıs aylarında yaklaşık 2 bin 500 kişi aşırı sıcaklar nedeniyle can vermişti.

(BBC, DW)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.