ManşetYerel

Antikapitalist Müslümanlar yeryüzü sofrasını Kamp Armen’e kurdu

0

Kamp Armen direnişinin 47. gününde Siroseğan (Sevgi Sofrası) ve Yeryüzü Sofrası birleştirildi. 26 Haziran Cuma günü saat 19.30’da Tünel Meydanı’nda gerçekleştirilecek yürüyüşe çağrı yapıldı.

7

Bianet’den Uğur Şahin’in haberine göre Gezi Direnişi sonrasında Antikapitalist Müslümanlar tarafından başlatılan Yeryüzü Sofrası, Ermeni geleneği Siroseğan* ile birleştirildi. Siroseğan yani Sevgi Sofrası, Ermeni vakıflarının her yıl düzenlediği yemekli dayanışma ve paylaşım etkinliği olarak biliniyor.

Kamp Armen direnişinin 47. gününde dün düzenlenen etkinliğe yoğun katılım gerçekleştirilirken sofralar öncesi İhsan Eliaçık konuştu.

8

Sosyal medya üzerinden Kamp Armen’e gideceğimizi söyleyince yapılan yorumlar hakkında konuşan Eliaçık:

“Dayanışma için; yetim hakkı için, ötekinin hakkı hukuku için, Cem Evine gittik Alevi olduk. Diyarbakır’a gittik Kürt olduk. Buraya da geldik Ermeni oluruz. Kuranı Kerim’de düşmanlık gösterilmesi gereken yegâne olgu zulümdür. Kuranı Kerim derki zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur. Sanıldığının aksine İslam’da zorla baş örttürmek, namaz kıldırmak, oruç tutmadığı için neden oruç tutmuyorsun deyip darp uygulamak kesinlikle yasaktır” dedi.

Etkinlik kapsamında 26 Haziran Cuma günü saat 19.30’da Tünel Meydanı’nda gerçekleştirilecek yürüyüşe çağrı yapıldı.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.