Ekolojik YaşamManşet

Diyarbakır’da açılacak Ekoloji Kütüphanesi kitap bağışlarınızı bekliyor

0

Diyarbakır bir ilke hazırlanıyor. Ağustos ayı içerisinde açılması planlanan Büka Barane Ekolojik Yaşam Kütüphanesi‘ni kütüphanenin fikir babası Sergen Sucu‘ya sorduk.

64

Herşey iki hafta kadar önce Sucu’nun uzun zamandır aklında olan ekoloji kütüphanesi fikrini arkadaşlarına açması ile başlamış, gerisi de her iyi fikirde olduğu gibi çok hızlı bir biçimde gelişmiş.

Sergen Sucu

Sergen Sucu

Sergen, kurulmasını planladıkları ekoloji kütüphanesini, “Ekoloji ve siyaseti,  her açıdan ekolojiye bakış açıları ve doğal yaşamı içinde barındıran halkın ücretsizce ulaşabileceği bir kütüphane” şeklinde tanımlıyor.

Ekoloji odaklı yayınlar yapan Yeni İnsan Yayınevi ve Sinek Sekiz Yayınevi ile görüştünüz mü şeklindeki sorumuzu ise Sergen, “Yeni İnsan ile irtibat kurduk, ellerindeki tüm yayınları bizimle paylaşacaklarını ilettiler. Sinek Sekiz Yayınevi ile ise henüz bir iletişim sağlayamadık. Sizin kanalınızla ekoloji kütüphanesine onların da destek verebileceklerini düşünüyoruz” diyerek yanıtlıyor.

Ekoloji Kütüphanesine bağışlarınız için

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtinde hayat bulacak Büka Barane Ekolojik Yaşam Kütüphanesi’ne elinizde bulunan ekolojiye dair kitap/dergi/broşür vbn her tür yayını gönderebileceğiniz adres ise, Diyarbakır Kayapınar Peyas Mahallesi Altın 4 Sitesi G Blok No 3. Bunun dışında Sergen Sucu’ya 0507 153 43 87 numaralı telefondan ulaşarak her türlü sorunuzu yöneltebilir, kütüphane ile ilgili merak ettiğiniz konular hakkında bilgi edinebilirsiniz.

62

Bu kütüphanede yalnız kitaplarla ekolojinin ve doğal yaşamın perpektif ve teorileri bulunmayacak diyor Sergen ve ekliyor, “Aynı zamanda atölyelerle bu anlatımların pratiklerinin sergilenip dersliklerinin yapılacağı çok amaçlı bir ekoloji öğretisi olup yaşamın her alanına ekolojik bir perspektifle bakmanın, doğal kıyımın, talanın ve sermayenin karşısında durabilecek mücadeleyi büyütecek derin bir seçenek olmasını amaçlıyoruz”

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.