LGBTİ+Manşet

10’dan sonra Mersin bir başka güzel: 1. Mersin Onur Haftası bu akşam başlıyor!

0

Mersin’de lgbti, kadın ve engelli stkları üyelerinden imece usülü yaklaşık 1,5 ay önce kurulan “1. Mersin Onur Haftası Hazırlık Komisyonu” bu akşam saat 17:00’de Mersin Barış Meydanı’nda start alacak ilk onur haftasının heyecanını yaşıyor.

30

Yeşil Gazete olarak bizim de dahil olduğumuz hazırlık komisyonunda sık sık dile getirilen en büyük endişe şu idi, “Ya HDP barajı geçemez ise. HDP’siz bir meclis gündemde iken 8-14 Haziran diye ilan ettiğimiz 1. Mersin Onur Haftası’nı gerçekleştirme imkanımız olur mu?”

İşte şimdi 8 Haziran’da, barajı aşmış, 10’u devirmiş bir HDP’nin 80 vekilli varlığı ile başlıyor 1. Mersin Onur Haftası.

Sizin belki gözünüze ilk önce bizim tanıtım filmimiz, “But Tarz Benim” takılmıştır.

Hani Akdeniz Belediyesi Konferans salonunda birlikte yazıp, birlikte çekip, birlikte oynayıp, birlikte kotardığımız.

1. Mersin Onur Haftası’nda baştan bugüne her hazırlık imece usülü hayata geçti. Kadınlar, Engelliler ve LGBTİ’ler kendi gönüllü emeklerini koydular hazırlık aşaması sırasında.

İşte şimdi de saat 17:00’de Mersin Barış Meydanı’nda bizimle olmak isteyen herkes ile buluşmanın tatlı heyecanı içerisindeyiz.

Geçtiğimiz sene sistematik transfobiye uğrayan ve intihar eden Figen’e adanan 1. Mersin Onur Haftası’nın ana teması “Başka” olarak belirlendi. Bu tema çerçevesinde tüm etkinliklerde bu ana tema çerçevesinde şekillendi. Başka Forum, Başka Ritm, Başka Dil, Başka İşçilik, Başka Film, Başka Annelik ve Başka Party.

Son dakika sürprizleri, 1. Mersin Onur Haftası Hazırlık Komisyonu olarak bizde saklı kalmak kaydı ile haftanın programını sizlerle paylaşalım.

298 Haziran Pazartesi

Yer: Barış Meydanı
17:00 Basın Açıklaması
17:30 “Queer” temalı Park Forumu

9 Haziran Salı

Yer: Hadra Hamamı
17:00 “Kürdan” kısa film gösterimi ve Forum

Yer: Marina Yanı
20:00 Ritim Atölyesi

10 Haziran Çarşamba

Yer: Cevelan Kitap Kafe
17:00 Lubun Dili ve Edebiyatı Atölyesi

Yer: Kadın Emeği Derneği
18:30 Seks İşçiliği Atölyesi

11 Haziran Perşembe

Yer: Park Kafe
20:00 Film Gösterimi: 3 Bülent- 3 Film

12 Haziran Cuma

Yer: Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu
16:00 Panel: Annelik Halleri

14 Haziran Pazar

Yer: Mersin Sahili
17:00 1. Mersin Onur Yürüyüşü
ve
21:00 Pride Party

1. Mersin Onur Haftası Komisyonunda Mersin 7 Renk LGBTİ, Mersin Kadın Emeği Kollektifi, Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi, Mersin SDP LGBTİ, Mersin HDP  LGBTİ, Yeşil Gazete ve Mersin Üniversitesi LGBTİ İnisiyatifi bulunuyor

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.