ManşetMedya-İnternet

Cumhuriyet çalışanları ve yazarlarından Erdoğan’a ortak cevap, “Sorumlu hepimiziz!”

0

Cumhuriyet Gazetesi’nin çalışanları ve yazarları “İşte Mit Tırlarındaki silahlar” haberine sahip çıkarak haberi yapan Can Dündar’ı isim belirtmeden alenen tehdit eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gazete üzerinden yanıt verdiler, “Sorumlu benim”

Altında doksan Cumhuriyet emekçisinin resim ve isimlerinin bulunduğu “Sorumlu Benim” açıklamasının tam metni şu şekilde,

58

“Patlaması halinde bir şehiri yok edecek kadar çok sayıda silah ve mühimmat TIR’lara yüklenip komşu ülke Suriye’deki savaşın taraflarından birine gönderildi. Bu yapılırken ülkenin parlamentosu, idari yetkilileri ve halkı bundan habersizdi. Gönderen AKP hükümeti, TIR’lardaki silah ve mühimmatın varlığını ısrarla reddetti. Bu sevkıyatı ortaya çıkaran askeri yetkililer ve soruşturmayı yürüten savcılar görevden alındı, tutuklandı.

Bu ülkenin halkı karşı karşıya olduğu riskleri bilmiyordu. Bu sevkıyatın hayati, siyasi, hukuki, diplomatik sonuçlarından haberdar değildi.

Bir gazetenin, bir gazetecinin görevi okurunu bilgilendirmek, halkı tehlikeden, tehditlerden haberdar etmektir.

Cumhuriyet, bu sorumluluğun bilinciyle uzun süre reddedilen gerçeğin görüntü ve fotoğraflarını yayımladı.

Biz aşağıda imzası olan çalışan ve yazarlar; Bu haberin tüm sorumluluğunu yayın yönetmenimiz Can Dündar ile birlikte üstleniyoruz.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Haberi yapan bedelini ağır ödeyecek” cümlesinin yalnızca Can Dündar’ı değil hepimizi bağladığını ilan ediyoruz.

“Sorumlu benim” diyoruz.”

(Cumhuriyet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.