GündemManşet

Hindistan Havaalanı’nda Türkiye’den gelen uçakta radyoaktif sızıntı tespiti

0
Hindistan Indira Gandhi Havaalanı

Cuma günü İndira Gandhi Havaalanı’nda  Türkiye’den gelen bir uçakta radyoaktif sızıntı yaptığı anlaşılan bir madde tespit edildi.

Hindistan Indira Gandhi Havaalanı

Hindistan Indira Gandhi Havaalanı

Konuyla ilgili basına bilgi veren İç İşleri Bakanı Rajnath Singh, sızıntının kontrol altına alındığını ve Türkiye  Atom Enerjisi Kurumu’ndan bir ekibin de gelerek incelemelere bulunduğunu söyledi. Singh “radyoaktif  sızıntı çok az, panik yapacak bir şey yok, bu sızıntının yolcu bölümüne bir etkisi de olmadı dedi.

Kaynaklardan alınan bilgilere göre 10 paket sarı renkli sıvı  maddenin, uçak sabah 04:35 civarında havaalanının kargo bölümüne iniş yaptıktan sonra muhafazasından dışarı sızmış olduğu düşünülüyor. Kanser tedavisinde kullanılan  tıbbi malzemenin içinde sodyum bileşenleri bulunuyor. tıbbi  malzemenin şehirdeki Fortis Hastanesine gönderilmesi planlanıyordu.

Havaalanının kargo bölümü uzmanlar tarafından ihtimallere karşı boşaltıldı, yetkilileri sızıntının tıbbi malzeme oluğunu  açıkladı.

Uzmanlara göre ionize radyasyonun yüksek dozlarda alınması kanser dahil istenmeyen sağlık sorunlarına  yol açabilir. Nükleer tıpta ve radyolojide rutin olarak  kullanılan ionize radyasyonun kansere yol açıp açmadığı kesin olarak bilinmese de ne kadar küçük miktar olursa olsun ionize radyasyona maruz kalmak kanser dahil çok çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabiliyor.

(abpliveindia, indianexpress,Yeşil Gazete)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.