ManşetSivil Toplum

2. yılında hem Gezi’de hem Abbasağa’da hem de Göztepe’de Gezi Buluşmaları

0

Gezi’nin 2. yılında 31 Mayıs günü saat 13.00’te Gezi Parkı’nda buluşulacak. 31 Mayıs saat 15.00’te Abbasağa ve Göztepe Özgürlük Parkı’nda büyük birer Gezi buluşması olacak.

22

Bianet’den Elif Akgül’ün haberine göre Taksim Dayanışması, Gezi Direnişinin ikinci yılı nedeniyle TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası’nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Taksim Dayanışması’ndan Ali Çerkezoğlu ve Mücella Yapıcı’nın açıkladığı programa göre; 31 Mayıs günü saat 13.00’te Gezi Parkı’nda buluşulacak. 31 Mayıs saat 15.00’te Abbasağa ve Göztepe Özgürlük Parkı’nda büyük birer Gezi buluşması olacak.

Çerkezoğlu, “31 Mayıs’ta Gezi Parkı’na gidiyoruz. Şarkılarımızla ama kararlılığımızla Gezi’de kaybettiğimiz canları anmak için” dedi.

Basın açıklamasında şöyle dendi:

“Bu ülkenin tarihinde ender rastlanacak halkın o kendi olduğu, kendini bulduğu, parkından, meydanlarından yola çıkarak bedenine, yaşamına, ülkesine, geleceğine sahip çıktığı o tarihi anların, Gezi’nin suretini tarihe aksettirdiği o takvim yaprağının yıldönümünde;

“Bedenimizle, ruhumuzla; kaybettiklerimiz ve sonsuza kadar yaşatacaklarımızla; aşkımız ve direngenliğimizle her yerdeyiz…İstanbul’da ve ülkenin dört bir yanında şehirlerin parklarında  ve meydanlarındayız. Gezi yaşadığımız ve anımsadığımız yerde ve her yerdeyiz…

“Gezi Parkında ve Taksim Meydanındayız. Gezi’den dört bir yana yayılan park forumlarındayız. Ankara’nın, Adana’nın, Antakya’nın, Eskişehir’in, İzmir’in Edirne’nin, Samsun’un, Diyarbakır’ın, Antalya’nın. Her şehrin ve ilçenin meydanlarında ve parklarındayız , her yerdeyiz…”

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.