EnerjiManşet

Mersin’de nükleer karşıtı eylem

0

24 Mayıs Pazar günü saat 12:30’da birçok ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen Nükleer Karşıtı Eylemler’in biri de Akkuyu Nükleer Santral tehdidi ile yaşayan Mersin’de gerçekleştirildi.

Nükleer Karşıtı Platform ,HDP, 10dan Sonra ve Mersin Cemevi’nin içlerinde bulunduğu grup Saat 12:30’da Forum Havuzbaşı’nda toplandı. “Nükleere inat yaşasın hayat”, “Nükleer Santral İstemiyoruz” sloganlarını atan grup içerisinden KESK’den Gazi Düz basın bildirisini okudu.

45

İstanbul, Ankara, Mersin, Sinop, İğneada, Samsun, Batman, Diyarbakır, Kıbrıs, Yunanistan ve Gürcistan’da eylemin aynı saatte yapıldığını belirten Düz;

“ Halkların bilim ve hukuk insanlarını, tüm itirazlarına rağmen anti-demokratik, şeffaf ve katılımcı olmayan, sahte  ve halktan gizlenen rapor  ve süreçlerle nükleer santral projeleri dayatılmaktadır. Bu kirli süreç seçime giden Türkiye’de Akp iktidarı tarafından bir propaganda malzemesi olarak kullanılmakta, dünyadaki nükleer santrallerin kaza ve olumsuz etkilerini halktan gizlenerek nükleer felaket insanlara şirin gösterilmek istenmektedir.”  şeklinde konuştu.

44

Bizler ne Metsamor ne de başka nükleer santrallerin çalıştırılmasını yada yeni den inşasını istemiyoruz diyen Düz, “Taner Yıldız, Ermenistan Metsamor Nükleer Santrali’ne  karşı insanları eyleme çağırarak, kendince nükleer karşıtları ile dalga geçtiğini düşünmektedir. Bizler ne Metsamor ne de başka nükleer santrallerin çalıştırılmasını ya da yeni den inşasını istemiyoruz.”  dedi.

Türkiye’de yeni Çernobil ve Fukuşima’nın olmasına, Akdeniz, Karadeniz ve Trakya’nın nükleer atık çöplüğüne döndürülmesine izin vermeyeceklerinin altını çizen Gazi Düz, “Bu vesileyle bugün bu eylemi başlangıç sayıyor ve Dünya’daki nükleer karşıtı hareketten dostlarımızı bizlerle dayanışmaya çağırıyoruz” sözleriyle açıklamayı sonlandırdı.

46

Eylem, 10’dan Sonra Mersin grubunun “Seni başkan yaptırmayacağız” sloganına eşlik edilmesinin ardından sona erdi.

 İstanbul’daki nükleer karşıtı eylem haberi için tklynz

Adana’da Cumartesi gerçekleşen “Nükleer Karşıtı Forum” haberi için tklynz

Haber ve Fotoğraflar: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.