Hayvan HaklarıManşet

İngiltere’de nehir ve su kanallarının yanına ördeklere özel yollar inşa edildi

0

Londra, Birmingham ve Manchester şehirlerinde geçici olarak uygulamaya konulan bir proje kapsamında şehrin içinden geçen minik nehirler ve su kanallarının kenarlarına “ördek yolları” yapıldı.

87

Gaia Dergi’den Esra Aydın‘ın haberine göre insanların yürümek ve bisiklet sürmek için kullandıkları bu dar alanda “başka canlıların da hayatının bir akışı olduğunu ve tek önemli olan şeyin bizim koşuşturmacamızın olmadığını” vurgulamak amacıyla hayata geçirilen bu proje şu anda İngiltere’nin nehirler boyunca 3220 kilometrelik bir alanını kaplıyor.

Ördeklerin nehirlerin kenarında dilediğince yürümesine olanak sağlayan bu güzel düşünce Canal&River Trust adlı kuruluş tarafından uygulamaya koyuluyor. Nehrin habitatının bozulmaması ve hayvanların doğal yaşamlarına dikkat çekilmesi amacıyla toplanan bağışlar aracılığıyla yolların kenarına beyaz şeritler çekiliyor ve bu alana tatlı ördek silüetleri çiziliyor. Üstünde yazan slogan ise  “Share The Space” (Alanını Paylaş)

Ördeklerin bu yollara ne kadar uyum sağlayacağı şimdilik bilinemese de doğadaki canlılar arasında ortak bir yaşam alanı yaratabilme çabası umut verici. Bu yollarla ilgili görselleri #sharethespace etiketiyle internette bulabilirsiniz.

(Gaia Dergi)

You may also like

Comments

Comments are closed.