Haber HattıManşet

2. Mersin Yerel Kadın Kurultayı toplandı

0

2. Mersin Yerel Kadın Kurultayı, 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü Mimarlar Odası Mersin Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  Buluşma sabah 09.00’da kayıtlarla başladı ve 18:00’a kadar geniş katılımla devam etti.

86

Kurultay açılışı TMMOB Mersin İKK Kadın Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Zehra KORKMAZ’ın konuşması ile başladı ve ardından TMMOB Mersin İKK Sekreteri Seyfettin ATAR’ın konuşmasıyla devam etti. Açılışta ayrıca TMMOB Kadın Çalışma Grubu Başkanı Asiye Ülkü KARAALİOĞLU,TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Zeyneti Bayri ÜNAL ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş CANDAN’ın konuşmaları da yer aldı. Divan seçimi yapıldıktan sonra beş oturum olarak düzenlenen kurultayın ilk oturumuna geçildi.

Eğitimde Cinsiyetçilik başlıklı ilk oturumda; Ege Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Burcu ŞENTÜRK “Akademide Kadınlar” başlıklı, İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Kadın Komisyonu Üyesi Gülru YILDIZ “Mühendislik Eğitiminde Cinsiyetçilik” başlıklı konuşmalarını yaptılar.

Çalışma Yaşamında Cinsiyetçiliik başlıklı oturumda; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Devrim BAŞTERZİ “Çalışma Hayatında Kadın Ruh Sağlığı” başlıklı konuşmasını yaptı.

Kadına Yönelik Şiddet başlıklı 3. oturumda; Avukat Nursen Yücesoy TEMİZKAN “Kadına Karşı Şiddet ve Yasal Düzenlemeler” başlığı, Mersin Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Gül YILGÖR “Cinsel Taciz ve Mobbing” başlığıyla konuşmacı olarak yer aldı.

“TMMOB’de Kadın Örgütlenmesi” oturumunda ise TMMOB Kadın Çalışma Grubu Başkanı Asiye Ülkü KARAALİOĞLU konuşmacıydı.

“Çalışma Hayatında ve Yönetim Mekanizmalarında Kadın Katılımının Arttırılması” başlıklı oturumda önergeler konuşuldu, oylandı ve serbest kürsüde katılımcılardan, önergeler konusunda katkı sağlamaları istendi.

Mersin Fotoğraf Derneği tarafından kurultay için özel olarak hazırlanan “Hayatın İçinden Kadın” başlıklı fotoğraf sergisi fuayede sunuldu. Sergi ve serginin genişletilmiş fotoğraf gösterisi de büyük beğeni aldı. “Kadın öyküleri” başlığı ile hazırlanan; mimar, mühendis ve şehir plancı kadınların çalışma yaşamında iz bırakmış anılarından oluşan video gösterisi ise oturumlar arasında izleyicilere sunuldu. Kurultay için çekilen “Hayat Akarken” adlı kısa film yoğun ilgi ve beğeni gördü.

Kurultay yaklaşık 200 kişinin katılımı ile son buldu.

Haber: Burçin Yorgun

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.