Hafta SonuKitapManşet

“Türkiye’de Kadınlarla Ezilenlerin Tiyatrosu” kitabı çıktı

0
Türkiye'de Kadınlarla Ezilenlerin Tiyatrosu: Feminist Bir Metodolojiye Doğru, Jale Karabekir - Agora Kitaplığı, 2015

Tiyatro Boyalı Kuş genel sanat yönetmeni ve Türkiye Ezilenlerin Tiyatrosu Merkezi kurucularından Jale Karabekir‘in “Türkiye’de Kadınlarla Ezilenlerin Tiyatrosu: Feminist Bir Metodolojiye Doğru” adlı kitabı Agora Kitaplığı tarafından yayımlandı.

11222679_808281392574940_749964417980372789_nKitapta Ezilenlerin Tiyatrosu’nun yaratıcısı Augusto Boal‘ın hayatı ve Ezilenlerin Tiyatrosu‘nu nasıl kurduğu, dünyadaki kadın çalışmaları ve bir örnek olarak Hindistan’daki Jana Sanskriti hareketi ele alınıyor. Judith Butler‘in performatiflik kuramıyla Ezilenlerin Tiyatrosu ilişkisinin feminist bir metodoloji önerisi olarak sunulduğu kitapta Türkiye’de kadınlar için eğitim söyleminin ve sosyal hizmetlerin değişim süreçleri de tartışılıyor.

Jale Karabekir’in 2000-2012 yılları arasında gerçekleştirdiği kadın çalışmalarının değerlendirildiği kitapta, atölye ve gösteriler Okmeydanı‘nda Ezilenlerin Tiyatrosu çalışmalarına katılmış kadın katılımcıların sözleriyle birlikte okuyucuya aktarılıyor.

Karabekir’in kitabı Türkiye’de kadın çalışmaları alanında feminist bir saha araştırmasına dayanılarak yazılmış ilk özgün Ezilenlerin Tiyatrosu kitabı olma niteliği taşıyor.

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.