ManşetTürkiye

Kamp Armen direnişi 10. gününde

0

Aralarında Hrant Dink, Rakel Dink’in de bulunduğu 1500’den fazla Ermeni çocuğu yetiştiren Tuzla’daki Ermeni Yetimhanesi olan “Kamp Armen”in yıkımı üzerine kampta toplanan insanlar on gündür direniyor. Kampın yeniden hayata geçirilmesi, canlandırılması ve yıkılmaması için kampta nöbet tutan yurttaşlar, kampın mülkiyetinin, kampın asıl sahibi olan Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na iadesini istiyor.

62

Yıllarca birçok Ermeni yetim çocuğa bir yuva, eğitimhane ve sosyal merkez olan Kamp Armen’in yıkımına, 6 Mayıs’ta başlanmış, mahallelinin ve duyarlı insanların tepkileri ile yıkım, aynı gün durdurulmuştu. Üçte bir oranında yıkılan kampın yıkımına devam edilmemesi için Kamp Armen’de toplanan yurttaşlar, on gündür bekleyişini sürdürüyor ve kampın tüm işlerini birlikte yaparak hem dayanışmayı esas alan ortak bir yaşam örüyor hem de kampın yeniden hayata geçirilmesi için çalışıyor.

“Kampın iadesi yapılana dek buradan ayrılmayacağız”

63

Birincil taleplerinin kampın Ermenilere iadesi olduğunu ifade eden Nor Zartonk üyesi Norayr Olgar, “Ermeni yetim çocuklarının kendi emekleriyle inşa ettiği bu kampın yıkılmaması için on günden beri Kamp Armen’deyiz. Burada birçok kesimden insan, bu kampın yıkılmaması için nöbet tutuyor, yine birçok insan buraya gelemese bile ihtiyaçları karşılayarak dayanışıyor. Kampın akıbeti ile ilgili müzakereler sürüyor. Kampın tapusu, Ermeni halkına şartsız koşulsuz iade edilene dek buradan ayrılmayacağız” açıklamasında bulundu.

Cumartesi basın açıklaması, Pazar Kardeş Türküler konseri…

On günden beri çeşitli etkinlikler, atölyeler ve söyleşilerin düzenlendiği Kamp Armen’de yarın (16 Mayıs 2015 Cumartesi) saat 14:00’da basın açıklaması yapılarak kampın güncel durumu hakkında bilgilendirme yapılacağını, Pazar günü de kampta Kardeş Türküler konseri olacağını duyuran Nor Zartonk, tüm duyarlı yurttaşları kampa davet ederek hak gasbı olarak ortaya çıkan bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için dayanışma çağrısında bulundu.

Kamp Armen hakkında bilgi alabileceğiniz adresler

kamparmen.org/tr/

facebook.com/Kamp-Armen-Yıkılmasın

twitter.com/Camparmen

instagram.com/kamp.armen/

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.