ManşetTürkiye

Yurtdışında oy verme işlemi bugün başladı

0

Seçimler için oy verme işlemi yurtdışında oluşturulan seçim merkezlerinde bugün başladı. Türkiye’de ise oy verme işlemi yaklaşık bir ay sonra 7 Haziran günü.

35

7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için oy sandıkları Türkiye’den yaklaşık bir ay önce yurtdışındaki 29 noktada oluşturulan seçim merkezlerinde cuma günü açılıyor. Türk vatandaşları ilk kez geçen yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’ye gelmeden, bulundukları ülkelerde oy vermişti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 8-31 Mayıs tarihleri arasında 54 ülkedeki 109 temsilcilikte oy kullanılacağını açıkladı. Bu temsilciliklerin 13’ü ise Almanya’da. Almanya’da oylar 9 Başkonsolosluk’ta verilecek. Fiziki koşulları uygun olmayan dört başkonsolosluk ise kiraladıkları binalarda vatandaşların oy vermelelerine imkan sunacak.

Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olanlar 24 gün boyunca, haftasonları da dahil olmak üzere 10.00- 19.00 saatleri arasında bağlı oldukları konsolosluk ya da konsoloslukların belirlediği adreslere giderek oylarını verebilecekler.

(DW Türkçe)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.