EmekManşet

Yandex işçileri, işlerini geri almak için imza kampanyası başlattı

0

İşten çıkarılan Yandex işçileri, işe geri alınma, Yandex Türkiye ve Rusya yöneticileriyle toplantı yapma talebiyle imza kampanyası başlattı.

32

Yandex Türkiye Yönetim Kurulu’na hitaben başlatılan Change.org’daki imza kampanyasındada işlerini geri isteyen çalışanlar Türkiye’deki ve Rusya’daki üst düzey yöneticilerle toplantı yapmayı talep ediyor.

Yüzlerce Yandex çalışanı 1 Mayıs’tan hemen önce e-postadan gelen mesajlar işten çıkarıldıklarını öğrenmişti. Parça başı iş üzerinden çalışan işçilerin ücretleri daha önce 0.1 Euro’dan 0.1 Dolar’a düşürülmüştü. İşten çıkarılmayıp çalışmaya devam edeceklerin ücretleri bir kez daha azaltıldı. Ücretler 0.08 Dolar’a geriledi. Sosyal medya üzerinden örgütlenen çalışanlar Türkiye ve Rusya’daki Yandex yöneticilerine seslerini duyurmaya çalışıyor.

İmza kampanyasının metni şu şekilde;

“Yandex’te yüzlerce arama geliştirme uzmanı 30 Nisan akşamı işten atıldık. 28 Nisan akşamı gelen mailde işten atılacağımızı, işten atılacakların 30 Nisan akşamına kadar mail yoluyla duyurulacağını öğrendik. 2 gün süren bekleyişte hepimiz ağır bir stres altındaydık. 30 Nisan günü topluca aldığımız mail ile tahminen yüzde %80’nine yakınımızın işsiz kaldığını öğrendik. Tahminen diyoruz çünkü Yandex tam sayıyı söylememekte ısrarlı. İşten çıkarılan arkadaşlar olarak sosyal medya üzerinden örgütlendikten sonra bu oranı çıkartabildik.

Biz 600’e yakın işsiz kalan arama geliştirme uzmanları işimize çok emek verdik. Sayfalarca yönergeyi öğrenmek için aylarımızı harcadık. Sürekli olarak bilgilerimizi güncellemek için online eğitimlere katıldık. Son altı ay içerisinde sürekli oranlar arttırılıp ve bizim bu seviyeye gelmemiz beklendi. Bu oranların altına düşmemek için hepimiz çok büyük emekler harcamış olmamıza rağmen emeğimiz değersizleştirilip ücretlerimizde düşüş yaşandı. Ve en son belirlenen oranların çok çok üstünde değerlere sahip olmamıza rağmen bir gün içerisinde işsiz bırakıldık.”

İmza kampanyasını katılmak için change.org/yandex-team-com-tr

(Bianet)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.