ManşetSpor

Fenerbahçe’nin efsaneleri kütüphanelerde yaşayacak

0

Kendilerini, başka türlü bir taraftarlığın ve tribün kültürünün oluşturulabileceği iddiasıyla yola çıkan; din, dil, ırk ve cinsiyet ayırımı yapmadan, ötekileştirmeden küfre, şiddete ve holiganlığa karşı demokratik, katılımcı, şenlikli bir taraftar grubu olarak hayata, spora ve dünyaya soldan bakan Fenerbahçe sevdalısı bir taraftar grubu olarak tanıtan Sol Açık, Fenerbahçe’nin efsanelerini kütüphanelerde yaşatmak amacıyla çocuklar için kütüphaneler kurmaya devam ediyor.

Selçuk Yula Kütüphanesi

 Van Depremine yardım kampanyası, Ezidilere destek ve IŞİD zulmünden kaçanlara topladıkları yardım malzemelerini ulaştırma gibi geçmiş senelerde de çeşitli sosyal sorumluluk ve yardım kampanyalarına imza atan Sol Açık, kurulduğundan beri her türlü toplumsal muhalefetin yanında olmaya çalıştığını ifade ediyor. Gerek sokakta, gerek tribünlerde tüm güçleriyle emekten, adaletten, ezilenlerden ve iktidarca ötekileştirilenlerden yana saf tuttukları söyleyerek, Gezi Ruhu’nu statlara taşıdıklarını belirtiyorlar. Sadece taraftar grubu değil, duyarlı insanların bir araya geldiği bir oluşum olarak, sosyal sorumluluk duygusuyla, Afyon’da Lefter Küçükandonyadis’in, Zonguldak’ta Selçuk Yula’nın adını taşıyan kütüphaneler açtıktan sonra, şimdi de Salihli Uğur Kiremit Okulu’nda “Can Bartu Kütüphanesi”ni hayata geçirmek için çalışmalarına devam ediyorlar.

13 Ocak 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Lefter Küçükandonyadis’in ölüm yıl dönümüne denk getirilen Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesindeki bir köy okulunda açmış oldukları Lefter Kütüphanesi, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Muharremşah İlk ve Ortaokulu’na kurdukları Selçuk Yula kütüphanesinden sonra Manisa Salihli’de Can Bartu Kütüphanesi kurmak için kolları sıvadılar. Kütüphane çalışmalarında seçtikleri yerlerin köy okulları veya kenarda kalmış, maddi durumları iyi olmayan ve olanakları kısıtlı ilköğretim okulları belirterek, tüm duyarlı insanlara çağrıda bulunuyorlar.

Can Bartu Kütüphanesi-1

Sol Açık, 30 Mayıs 2015 tarihinde açacakları Can Bartu Kütüphanesi için hangi takıma gönül verirse versin, renklerin kardeşliğine inananların kitap yardımlarını bekliyor.

Kitapların toplanacağı adresler:

İstanbul Anadolu – Kadıköy:

Serbülent Oğuz – Rasimpasa mah. Rıhtım cad. İzzettin sokak No:1 D:7 Kadıköy / İSTANBUL

İstanbul Avrupa – Beyoğlu:

Toprak Türkü Evi – Hasnun Galip Sk. No:17/A Beyoğlu / İSTANBUL

Cenk Navruz : 0.533. 726 9942 – Sevgi İlgezdi :  0.535. 571 0331 

İzmir – Konak:

Sk. No: 16 (Diş Hastanesi Arkası) Konak / İZMİR

Arif Sarıoğlu: 0.537.771 36 78 – Onur Koçbulut : 0.530.561 86 22

 

Haber: Mehmet Fırat Pürselim

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.