ManşetSivil Toplum

Yunanistan’ın Loukanikos’u varsa Taksim’in de Sarı’sı var

0

Taksim’de polisin ayağıyla uzaklaştırmaya çalıştığı köpek, 1 Mayıs’ın en çok konuşulan haberlerinden biri oldu. Yeşil Gazete olarak bizim “Sarı” ismini uygun gördüğümüz arkadaşımız, Yunanistan’ın efsaneleşen anarşist köpeği Loukanikos’u anımsattı.

99

Loukanikos ve Sarı: İki yakın komşuda, emekçilerin yanında emperyalizmin karşısında

 Sarı Taksim’de

94

Polis, Taksim Meydanı’nda saklandıkları binadan aniden çıkarak eylem yapan Komünist Parti üyelerini kelepçeleyip yere yatırdığı sırada bir göstericinin başına gelen sokak köpeğini de ayağıyla uzaklaştırdı. Polis gözaltına aldığı göstericileri ekip arabasına bindirdi. Ancak köpek vazgeçmedi. Gözaltına alınan eylemcilerin bulunduğu ekip arabasının arkasından havlayarak koşmaya devam etti.

Gezi Parkı Nöbeti sırasında park savunucularının biber gazından etkilenen köpeğin gözlerini silmesi sırasında fotoğrafı çekilen köpeğe çok benzeyen 1 Mayıs drenişçisi Sarı’nın da aynı köpek olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

95

Loukanikos Atina’da

96

Eylemci köpek Yunanistan’ın polis karşıtı anarşist köpeği Loukanikos’u da anımsattı. Loukanikos, Yunanistan’da 2008’de 16 yaşındaki Alexis Grigoropulos’un polis tarafından vurulmasıyla patlak veren ve ülkenin ekonomik krize düşmesiyle devam eden isyanın sembolü olmuş ve eylemlerin en önünde yer almıştı.

2014 Ekim ayında hayatını kaybettiğinde de dünya gündeminin ön sıralarında yer alan Loukanikos bugün 1 Mayıs törenlerine kapatılan Taksim’de ortaya çıkan eylemci köpek Sarı sayesinde bir kez daha anıldı.

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.