ManşetTarım-Gıda

Dersim, Ovacık’ın komünist başkanından organik tarım hamlesi

0

Dersim’in Ovacık ilçesinde Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu, ücretsiz ulaşım, düşük fiyatlı su gibi uygulamaların ardından ilçede organik tarımı teşvik amacıyla çalışma başlattı.

84

TKP’li Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye çalışanları ve gönüllülerle birlikte ilçede hazineye ait 450 dönümlük arazide organik nohut ve kuru fasulye ekimi için çalışmalara başladı. Kendisi de traktörle çalışma yürüten Maçoğlu,  “Amacımız organik nohut ve fasulye üretmek. Bir çalışma yapıp önümüzdeki dönem bunu teşvik ederek insanlara tohum ve mazot desteği sağlamak istiyoruz. Şu an nohut ve fasulye çalışmamız var. Ürettiklerimizi tohum bankası oluşturarak sonraki yıl köylüleri de üreticileri de işin içine koyarak tohum desteği vermek istiyoruz. Yine bu çalışmanın bir bölümüyle de üniversite öğrencilerine burs vermeyi planlıyoruz” dedi.

1994 yılında 17 bin olan ilçe nüfusunun bugün 6 bine düştüğünü ifade eden Maçoğlu, “1994 yılında köylerinden göç ederek gelen ve 94 mahallesi dediğimiz bölgede ikamet eden insanlarımız son derece sıkıntılı. Bu insanlar için hazineye ait arazileri kaymakamlık kanalıyla köylülere tahsis ederek çalışmaya teşvik ettik. İlçemizde, pazar sorunundan ötürü de üretim düşmeye başladı. Burada üretilen ürünü Türkiye’nin başka yerindeki insanlara ulaştırmak istiyoruz. Yoksa buradan para kazanmak gibi bir çabamız yok” diye konuştu.

Başkan Maçoğlu, bu çalışmaya insanların katılarak üretime destek vermelerini beklediklerini de söyledi. Belediye tarafından önümüzdeki günlerde patates ekimi de gerçekleştirilecek.

(Gazete Vatan)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.