ManşetTürkiye

Beşiktaş meydanı da kapalı, gaz maskesi bulunduranlar gözaltına alınıyor

0

Sendikaların toplanma noktası olarak belirlediği Beşiktaş meydanı da trafiğe kapalı, sabah 08:50 itibariyle polis insanları gözaltına almaya başladı.

82

Bianet’den Beyza Kural’ın haberine göre Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanmasının ardından, DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Halkevleri, Birleşik Haziran Hareketi ve Halkların Demokratik Partisi Taksim’e çıkmak için Beşiktaş’a çağrı yaptı.

İstanbul Valiliği 2013’ten beri üçüncü kez Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs’ın kutlanmasına izin vermiyor ancak sendikalar 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama konusunda bu sene de ısrarlı.

81

DİSK üyeleri ve sendika başkanları 8:30 itibarı ile Beşiktaş meydanına geldi. 8:50’de Beşiktaş meydanında çantasından gaz maskesi çıktığı iddia edilen bir kişi gözaltına alınmaya çalışıldı, CHP İstanbul vekili Çelebi polislerle konuştu, polis kimlik kontrolünün ardından serbest bırakacağını söyledi. Serbest bırakılan kişi “Baskılar bizi yıldıramaz” diye slogan attı.Bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada çantasının ikinci kez arandığını, eylemci olduğunu söylediğini, çantasındaki maske ve kaskı görünce polisin gözaltına alımak istediğini söyledi. Kendisi serbest bırakılırken gaz maskesi ve kaskına el konuldu. Zincirlikuyu’dan Beşiktaş’a gitmek isteyen bir kişi de gözaltına alındı.

83

Barbaros Caddesinden Beşiktaş meydanına inen yol polislerce saat 9:00 itibarı ile tamamen kesildi ve polis yolda kordon oluşturdu.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.