Kültür-SanatManşet

İşçi filmleri Mayıs ayında geliyor

0

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 10. kez geliyor. Bu seneki slogan ise “İşimiz gücümüz yaşamak“. Malum Türkiye artık bir işçi kıyma makinesi gibi. Yılın ilk iki ayındaki bilanço 206 iş cinayeti. Festivale geri dönersek, tarihler 1 – 7 Mayıs olarak belirlenmiş durumda. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da aynı zamanda gerçekleştirilecek festivalde bu yıl 22’si uluslararası, 53’ü Türkiye’den olmak üzere toplam 75 film gösterilecek.

16

Bu sene festivaller daha çok sansürlerle konuşuldu. Daha İstanbul Film Festivali’nde “Bakur” filminin gösterimin iptal edilmesinin ardından festivalden çekilen filmler ve Ankara Uluslararası Film Festivali’nde belgesel ve kısa film yarışmasının iptal edilmesi çok yeni.

10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin açılışı 2 Mayıs Cumartesi saat 19.00’da Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tiyatro oyuncusu Funda Eryiğit’in sunuculuğunu yapacağı açılış gecesine Haziran İsyanı’nda milyonların müziği ile tanıştığı Hakan Vreskala’nın ezgileri eşlik edecek. Festivalde, her yıl olduğu gibi bu yıl da bir set işçisine plaket verilecek. Festivalin açılış filmi ise sinemacıların sansüre karşı mücadelesini anlatan “Yollara Düştük” belgeseli olacak ve sansüre direnen sinemacılar sahneye davet edilecek.

Festivalle ilgili daha detaylı bilgiyi bu siteden edinebilirsiniz.

Haber: Ali Serdar Gültekin

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.