Foto Galeri

24 Nisan’dan kareler

0

Haftalardır gündemde geniş yer bulan, Putin’den Papa’ya dünya liderlerinin ilgisiz kalamadığı, Ermenilerin Osmanlı liderlerince ölüme gönderildiği 1915 yılının üzerinden 100 yıl geçti. Olayların başladığı gün olarak kabul edilen ve her sene, 1915’te katledilen Ermenilerin anıldığı 24 Nisan günü, bu yıl Türkiye’de görmeye alışkın olduğumuz bazı sahnelerin benzersiz şekilde bir araya geldiği bir gün oldu.

kaynak: Agos

kaynak: BBC Türkçe

İstanbul’da Haydarpaşa Garı, Taksim Meydanı, Surp Sarkis Kilisesi gibi sembolleşmiş alanlarda 1915 yılında öldürülen Ermeniler anıldı.

IMG_6033

IMG_6073

IMG_6075

IMG_6092

IMG_6110

Amerikalı fotoğrafçı Diana Markosian, Haydarpaşa Garı’nda anmalardan sonra bir etkinlik gerçekleştirdi. Eski bir aile albümünü yeniden yaratmak, geçmişle gelecek arasında bir köprü kurmak adına Ermenilerin poz verdiği Türkiyelilerin deklanşöre bastığı geçici bir fotoğraf stüdyosu kurdu.

Saat 11’de Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda toplanan bir grup “Türk’e kefen biçenin, ölümü korkunç olur” diye slogan attı.

kaynak: tr.sputniknews.com

kaynak: tr.sputniknews.com

Bu yıl ilk defa Çanakkale Savaşları’nın kara savaşlarının başladığı gün anıldı. Gelibolu Yarımadası’ndaki törenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat iştirak etti. Cumhurbaşkanı’na İngiltere Veliaht Prensi Charles ile 17 devlet başkanı ve 5 başbakan eşlik etti. Hürriyet, etkinlikleri “Türkiye’den “Çanakkale misillemesi” geldi.” şeklinde duyurdu.

Haber: Pelin Atakan

(Yeşil Gazete, BBC Türkçe, Agos, Hürriyet, sputniknews)

More in Foto Galeri

You may also like

Comments

Comments are closed.