DünyaManşet

Nepal’de deprem, çok sayıda can kaybı

0
foto: BBC
foto: BBC

foto: BBC

Nepal’de başkent Katmandu ile batısındaki Pokhara kenti arasında kalan bölgede meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremde yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Yetkililer ölü sayısının artmasından ve ölü sayısının binlere ulaşmasından endişe ediyor.

Türkiye saati ile 09.11 sıralarında yaşanan çok şiddetli sarsıntı ülkenin tamamında hissedilirken, komşu ülkeler Hindistan ve Bangladeş’i de etkilediği bildiriliyor. Hindistan’ın Utar Pradeş ve Bihar eyaletlerinde çöken binalarda 18 kişinin öldüğü. Bangladeş’te de bir kişi hayatını kaybettiği açıklandı.

800 bin nüfuslu Katmandu’da yıkılan tarihi yapılar arasında kentin simge yapılarından Dharahara kulesi de bulunuyor ve birçok kişinin bu yapının enkazında mahsur kalmış olmasından korkuluyor. Deprem Himalaya Dağları’nda çığa neden oldu. Dünyanın en yüksek zirvesi Everest’e tırmanmak isteyen dağcıların toplandığı ana kamp çığ altında kaldığı çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yerin sadece 2 kilometre derinliğinde oluşan deprem ülkede 81 yıldan bu yana yaşanan en büyük deprem. Nepal’da 1934’te meydana gelen 8,3’lük depremde 8 bin 500’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

( BBC, Al Jazeera, Yeşil Gazete )

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.