ManşetYerel

İda Dayanışma Derneği’nden baz istasyonu tepkisi

0

Çanakkale’de halkın yaşam alanlarında kurulu baz istasyonları protesto edildi. Çarşamba günü Çanakkale’nin İsmetpaşa Mahallesi, Sarı Çay bölgesindeki bir çocuk parkında yer alan baz istasyonunun önünde toplanan İda Dayanışma Derneği üyeleri, bundan iki yıl önce de aynı baz istasyonunun mahalle sakinleri tarafından protesto edildiğini, iki yılda değişen bir şey olmadığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde kentin reklam panolarına asılan Akkuyu Nükleer Santrali afişlerine tepki gösteren ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın afişleri sökme talimatı vermesiyle eylemleri başarıyla sonuçlanan İda Dayanışma Derneği, nükleer santral reklamı afişleri gibi şehir merkezindeki baz istasyonlarının da sökülmesini istedi.

29

Çanakkale’nin CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, baz istasyonlarını şehir dışına taşıma sözünü hatırlatan grup, sık sık “Başkan, bazları da söktür” sloganları attı. Bundan birkaç yıl önce kentin Esenler Mahallesi’nde kurulmak istenen ve yapımına başlanan bir baz istasyonu, mahalle sakinlerinin karşı çıkması ve Belediye Başkanının destek vermesiyle kaldırılmıştı.

Baz istasyonları şehir dışına taşınsın

28O dönem belediyeye gelen bazı şikayetler dikkate alınmış, 9 baz istasyonu mühürlenmiş, halktan yaşam alanlarında kurulu baz istasyonlarını ihbar etmeleri istenmişti. Verilen sözün tutulmadığını öne süren grup, çatılarda, üniversite, hastane, spor sahası yakınlarında, çocuk parklarında hala baz istasyonları olduğunu ve sayılarının gittikçe arttığını  iddia etti.

Basın açıklamasında, “ Halkın sağlığını başta kanser olmak üzere birçok konuda olumsuz etkileyen baz istasyonlarının evlerimizin tepesinden, yaşam alanlarımızdan, okullarımızdan, hastane yakınından, çocuk oyun alanlarından derhal kaldırılmasını istiyoruz. Çanakkale’yi baz istasyonu cehennemi haline getiren tüm kurum ve kuruluşları uyarıyoruz. Bırakın yeni baz istasyonlarını kurdurmayı, tüm baz istasyonlarının sökülüp şehir dışına çıkarılmasını istiyoruz.” denildi.

Çam ağaçları neden kesildi?

İda Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hicri Nalbant, Çanakkale’nin en yeşil alanlarından biri olan Radar Tepesi’nde, bundan 6 ay önce yüzlerce çam ağacının kesildiğine dikkat çekti. Orman İşletme Müdürlüğüne kesilen ağaçların hesabını sorduklarında, telekomünikasyon kurulunun Radar Tepesi’ne büyük bir baz istasyonu yaparak kentin bu konudaki sorunlarının çözüleceği yanıtını aldıklarını söyledi. Hicri Nalbant, “Şehrin dışındaki Radar Tepesi’nde, toplamak istedikleri baz istasyonu yapısının bir an evvel tamamlanmasını, kentteki baz istasyonlarının oraya taşınmasını, sağlığımız üzerindeki baz istasyonu riskinden artık kurtulmayı istiyoruz.” diyerek, belediye başkanını ve ilgili tüm kurumları göreve çağırdı.

Haber: Güneş Dermenci

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.