EnerjiManşet

Diyarbakır Belediyesi’nden güneş enerjisi santrali

0

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın da mali desteğiyle yılda 800 MW elektrik üretecek Güneş Enerjisi Santrali’ni devreye soktu. Sümerpark ortak yaşam alanının enerjisinin yüzde 85’nini karşılayacak Güneş Enerji Santrali ile yılda 300 bin liralık elektrik tüketimi gideri ortadan kalkacak.

46

Dha’dan Ramazan Yavuz- Serdar Sunar’ın haberine göre Güneş Enerji Santrali, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, vekili Fırat Anlı tarafından törenle faaliyete sokuldu. Yılda 800 MW enerji üretecek olan Güneş Enerji Santrali, parkın yıllık 300 bin liralık elektrik tüketim giderini ortadan kaldıracak. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, projenin bölgede bir ilk olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sümerpark ortak yaşam alanında kullandığımız tüm elektrik enerjisini, kurduğumuz güneş santralinden elde ediyoruz. Bu bir ilk proje ve Diyarbakır için ön açıcı bir projedir. İlk kez bu kentte artık DEDAŞ bize elektrik satmıyor, biz onlara elektrik satıyoruz. Bunu giderek büyütmek ve yaygınlaştırmak temel hedefimizdir. 45 gündür santralimiz çalışıyor ve güneş enerjisi panellerimizden enerji üretiyoruz. Bu santralin çalışması bize şunu gösteriyor. Biz doğayı tüketmeden de, enerji kaynaklarını tüketmeden de enerji ihtiyacımızı karşılayabiliriz. İnsanlık, dünya yenilenebilir enerjiyle, kirletmeden ve hiç tükenmeyecek enerji kaynaklarına sahiptir ve kullanabilir”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fırat Anlı da, DEDAŞ’la bu yıl yaşadıkları sorunların kendilerini bu projeyi hazırlamaya ittiğini belirterek, güneş enerji santralinden herkes ve her kesimin fayda göreceğini söyledi. Anlı, “Bizi bu projeyi yapmak konusunda teşvik eden DEDAŞ’a özellikle teşekkür etmek istiyoruz. Eğer oların yaptıkları olmasaydı belki biz bu kadar bu projeyi hızlandırmayacaktık. Yılda 800 Megavatlik enerji, bizi yılda 300 bin liralık elektrik parasından kurtaracak. Bulabildiğiiz her yerde buna benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı daha sonra santralin açılışını yaparak, güneş panellerini inceledi.

(DHA)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.