ManşetTürkiye

Seçimlere doğru HDP’ye saldırılar artıyor

0

merkez-halklarin-demokratik-partisi-hdp-logo...7 Haziran genel milletvekili seçimleri öncesi HDP’ye yönelik fiziki saldırılar dikkat çekmeye başladı.

Önceki gün, Antalya’nın Serik ilçesinde HDP ilçe seçim bürosuna yapılan saldırılar emniyet güçlerince vatandaş hassasiyeti olarak görülmüştü.

Dün de Ankara Büklüm sokakta bulunan HDP Genel Merkez binasına silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirilirken çok sayıda merminin parti bürosuna ve tabelalara isabet ettiği görüldü.

Saldırıyı, ‘HDP’nin barajı aşmaması için yapılan provokasyon’ olarak niteleyen HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ”Bütün bunlara karşı inadına ve ısrarla barışı, demokratik siyaseti savunmaya da kararlıyız. Saldırganlar ve onları örgütleyenlerin bilmesinde fayda var. Israrla barış, demokratik siyaset demeye devam edeceğiz” dedi.

HDP’den yapılan açıklamada da “Hükümeti seçim güvenliğini sağlaması yönünde uyarıyoruz ve faillerin bir an önce yakalanmasını bekliyoruz” denildi.

HDP Genel Merkezine yapılan saldırılarla ilgili iki kişinin göz altına alındığı açıklandı.

HDP seçim bürolarına yönelik saldırı haberlerinin bir yenisi dün Bursa’nın Orhangazi ilçesinden geldi. HDP seçim bürosuna saldırmak isteyen bir bir güruh emniyet güçleri ve kaymakam tarafından güçlükle engellendi. Olayların yatışması üzerine Orhangazi ilçe bürosunun açılışı gerçekleşti.

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.