ManşetSivil Toplum

Mecliste engelliye 7 Haziran’da da yer yok, 4 partinin gösterdiği toplam engelli aday sayısı sadece 3

0

Dört parti de engelli milletvekili adayı göstermede sınıfta kaldı. CHP bir adayla mevcut durumunu korudu. AKP iki yerden kesin seçilecek aday göstererek mevcut durumundan geriye düştü. HDP ve MHP ise hiç seçilecek yerden aday göstermedi.

54.engelliler aday olamadı

Bianet’den Nilay Vardar’ın haberine göre 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde dört parti de engelli milletvekili adayı göstermede yine sınıfta kaldı.

CHP bir adayla mevcut durumunu korurken AKP iki yerden kesin seçilecek aday göstererek mevcut durumundan geriye düştü; HDP ve MHP ise hiç seçilecek aday göstermeyerek mevcut durumu olan hiçbir engelli aday göstermeme siyasetini korumuş oldu.

Türkiye nüfusunun yüzde 12,29’u yani en az 9 milyonu engelli. Halihazırda mevcut Meclis’te ise toplam dört engelli milletvekili var. Bu milletvekillerinin üçü AKP’den (Gürsoy Erol, Mehmet Doğan Kubat ve Abdurrahim Akdağ), biri ise CHP’den (Şafak Pavey).

7 Haziran 2015 seçimlerinde ise AKP iki, CHP ise bir milletvekili adayını seçilebilecek yerden listeye aldı. AKP’den fiziksel engelli Mehmet Doğan Kubat’ı yeniden İstanbul 3. bölge 5. sıradan, fiziksel engelli Bennu Karaburun ise Bursa 9. sıradan aday gösterildi. CHP ise üç engelli milletvekili aday göstereceğini açıklamasına karşın sadece Şafak Pavey’i İstanbul 1. bölge 1. sıradan aday gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nünde engelli milletvekili aday göstereceklerini söylediyse de seçilecek yerden engelli adayı gösterilmedi. MHP de hiç seçilecek sıradan aday göstermedi.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.