ManşetSpor

İran’dan kadınların spor müsabakalarını yerinde izlemesine şartlı izin

0

İranlı yetkililer, kadınların ileride stadyumlardaki büyük spor etkinliklerini izlemelerine izin verileceğini duyurdu. Ancak güreş ya da yüzme gibi “maskülen” sporları izlemeye izin yok.

28.iran

İran Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdülhamid Ahmed, gelecekte İranlı kadınların stadyumlardaki büyük spor karşılaşmalarını izleyebileceğini belirti. IRNA haber ajansına konuşan Ahmed, kadınların ve ailelerinin çoğu spor müsabakasını izlemesine izin verileceğini ancak güreş ya da yüzme gibi “maskülen” spor karşılaşmalarına ise izin olmayacağını kaydetti.

New York Times ise kadınların karşılaşmaları onlar için ayrılmış özel yerlerde izleyeceğini, aileler içinse muhtemelen karışık oturulabilecek alanlar ayrılacağını yazdı. Bugüne kadar İranlı kadınların, erkeklerin yer aldığı spor karşılaşmalarına izlemelerine izin verilmiyordu.

Birleşik Arap Emirliği, mart ayında kadınlara yönelik tutumu nedeniyle büyük eleştiri alan İran’ın da aday olduğu 2019 yılı Asya Futbol Şampiyonası’nı düzenleme hakkını kazanmıştı.

FIFA Başkanı Joseph S. Blatter, İran’daki durumu hoş görülemez olarsak nitelendirmişti.

(Deutsche Welle Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.