DünyaManşet

AP Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, “Türkiye’de cinnet hali var. Herkesi düşman zannediyorlar”

0

Avrupa Parlamentosu (AP)  Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, Türkiye’de temel haklar ve basın hürriyetinin baskı altında olduğunu söyledi. Hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bütün eleştirileri “devlete tehdit” olarak gördüğünü söyleyen Harms, “Etraflarının düşmanlar tarafından sarıldığını düşünüyorlar. Bu cinnet hali.” dedi.

12.ap yeşiller grubu rebecca harms

Zaman Gazetesi’nden Namık Kemal Parlak’ın haberine göre Yeşiller Grubu’ndan, AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok sert eleştiriler geldi. Yeşiller Grubu, basın hürriyeti başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerde ciddi gerileme olduğunu düşünüyor. Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, Türkiye’de artık basın hürriyetinin kalmadığını, Erdoğan’ı tenkit etmeye cesaret eden gazetecilerin tehdit edildiğini ve Türkiye’de cinnet halinin yaşandığını söyledi. Kürt sorununun çözümünde sona yaklaşıldığına dair herhangi bir öngörü bulunmadığını söyleyen Harms, paralel devlet tezine Brüksel’de kimsenin inanmadığını söyledi.

17/25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının kapatıldığı, soruşturmaları açan savcıların soruşturulmaya başlandığı sorulan Harms, Erdoğan ve hükümetin saklayacağı şeyler olduğunu söyledi. “Demek ki hükümet ve Cumhurbaşkanı’nın saklayacak bir şeyi var. Yolsuzluk iddialarını soruşturmak isteyenlerin hepsine ‘devlet düşmanı’ olarak bakılıyor ve bunların hepsi de aynı akıbeti paylaşıyor. Bu devam etmesi çok güç bir yol. Seçimlere kadar normal vatandaşlar hakkında da benzer birçok dava açılmasından korkuyorum.” diyen Harms, Erdoğan ve hükümetine büyük kredi açtıklarını ve uzun süre desteklediklerini vurgulayarak şu an büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti.

İktidarın 17 Aralık’tan sonra sarıldığı paralel devlet tezlerine de değinen Harms, Brüksel’de tezin alıcısı olmadığını söyledi. Alman siyasetçi, “Bu konuda bir veya iki suçlama olsa belki tezin bir şansı olurdu. Fakat bu suçlamalar ikide bir yapılıyor, temel olarak da derin devleti soruşturmaya gayret gösterenlere karşı yapılıyorsa inandırıcı olmuyor. Dolayısıyla buna hiç kimse inanamıyor.” şeklinde konuştu.

(Zaman)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.