Haber HattıManşet

Ekoloji Kolektifi, seçim öncesi ekoloji ve kent mücadeleleri için program tartışmasına çağırıyor

0

7 Haziran Genel Seçimleri’ne 9 hafta kala Ekoloji Kolektifi, “Ekoloji ve Kent Mücadeleleri için Program Tartışmasına Çağrı” metni yayınladı.

21.ekoloji kolektifi

Seçim sathına girilen bu dönemde ortada elle tutulur bir siyasi program tartışması olmaması nedeniyle bu çağrının yapıldığını belirten Ekoloji Kolektifi, “Son beş yılda toplumsal muhalefetin en hareketli unsuru olan kent ve çevre mücadelelerinin seçim öncesi program tartışmalarında daha aktif olabileceğini; seçim tartışmalarını şehir ve kırdan öğrendiklerimiz ile şekillendirebileceğimizi düşünüyoruz.

Bu doğrultuda 9 maddelik bir siyasi program taslağı kaleme aldık. Tüm toplumsal muhalefet unsurlarını -özellikle de kent ve çevre hareketlerini- bu taslağı tartışmaya, taslağa katkı sunmaya davet ediyoruz. Eleştiri ve katkılarla şekillenecek sonuç programının seçim süreci siyasi tartışmaların içini doldurmasını, kent ve ekoloji sorunlarını bütünlüklü bir şekilde gündeme gelmesini ve seçime girecek parti ya da partilerce benimsenmesini umuyoruz.

Gelin seçim ve sonrası tartışmaları birlikte şekillendirelim..” diyor.

Ekoloji Kolektifi’nin resmi sitesi ekolojikolektifi.org/ dan ulaşılması mümkün program tartışmasına çağrı metni 9 maddeden oluşuyor, işte o maddeler;

 

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.