ManşetMedya-İnternet

Agos yeni yerinde, Sebat Apartmanı ise müze olacak

0

Agos ve Dink Vakfı, Harbiye’deki Anarad Hığutyun Binası’na taşındı. Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i önünde yitirdiğimiz Sebat Apartmanı’ndaki yerlerinin ise Hakikat ve Vicdan Müzesi olacağı açıklandı.

15.agos

Cumhuriyet Gazetesi’nden Pınar Öğünç’ün haberine göre Agos ve Hrant Dink Vakfı’nın yeni yeri, Harbiye’de, eski bir Ermeni okulu olan Anarad Hığutyun Binası’nda. Sebat Apartmanı’ndaki yerin yeni durumunun ne olacağı tartışmalarına ise müze olacağı bilgisi ile son buldu.

Agos ve Dink Vakfı’nı yeni evi Anarad Hığutyun Binası ise bağışçıların katkılarıyla hayata geçen mimari proje, Arat Dink, Emre Savga ve Mehmet Erkök’ten müteşekkil Ara Mimarlık Ofisi’nin elinden çıkmış. Bu fiziki bir mekân değişikliği ötesinde sunduğu yeni imkânlarla, Agos ve Hrant Dink Vakfı için yeni bir dönemi işaret ediyor. Örneğin yeni binada dileyenlere açık bir kütüphane ve arşiv mevcut. 70 kişilik Havak (toplantı) Salonu ve sergi alanı düzenli yapılabilecek etkinlikleri işaret ediyor. İlk kez Ermenice dil kursu verilebilecek özel alanları, Hrant Dink Vakfı kitaplarına erişimin daha kolay olacağı bir dükkânları olacak artık.

(Cumhuriyet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.