Doğa MücadelesiManşet

Üç-Beş Ağaç Kervanı, termiğe karşı Zonguldak’tan geçti

0
Üç-Beş Ağaç Kervanı bir meddah, bir müzik kollektifi ve iki pandomim sanatçısından oluşuyor

Geçtiğimiz yıl tüm Anadolu’yu Mersin’den batıya doğru başlayıp çepeçevre dolaşarak Manavgat – Seferihisar – İstanbul – Zonguldak – Gerze – Hopa – Dersim – Diyarbakır ve Antakya istikametinde kateden Üç-Beş Ağaç Kervanı, “Anadoluyu Vermeyeyeceğiz” sloganını bu toprakların her köşesine Eylül ayında bir kez daha yaymazdan hemen önce 24 Mart Salı günü Zonguldak Çevre Platformu’nun daveti ile Maden-İş Sendikası salonundaydı.

39.uc-bes-agac-kervanı-yesil-gazete

Üç-Beş Ağaç Kervanı

Bir meddah (Merhaba Sanat Tiyatrosu’ndan Ali Sesal), bir müzik müzik kollektifi (Soner Küçükergüder, Uygar Tür, Yağız Yelkencioğlu, Bülent Geliç ve Serdar Türkmen’den müteşekkil Praksis) ve iki pandomim sanatçısı’ndan (Derya Sağlam ve Mehmet Selin Sağdıç) meydana gelen Üç-Beş Ağaç Kervanı’nın termik santrallere karşı Zonguldak halkını bilgilendirme amacı ile düzenlenen etkinliğine ekoloji mücadelesinin her alanında en önde olan Prof. Dr. Beyza Üstün de katıldı ve salona gelenlere termik santralin doğaya verdiği ölümcül etkiler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Üç-Beş Ağaç Kervanı bir meddah, bir müzik kollektifi ve iki pandomim sanatçısından oluşuyor

Üç-Beş Ağaç Kervanı bir meddah, bir müzik kollektifi ve iki pandomim sanatçısından oluşuyor

Yeşil Gazete olarak kervanın meddahı Ali Sesal’dan aldığımız bilgiye göre Maden-İş Sendikası salonunda 18:00’de başlayan etkinlikten önce şehir içinde pekçok noktada ve Zonguldak Karaelmas Üniversi’tesinde halkla ve öğrenciler ile buluşuldu. Üniversitedeki buluşma rektörlük ve üniversite güvenliğinin engellemesi nedeniyle okul içi yeri üniversite girişinde gerçekleşti.

Ali Sesal, “Giremezsiniz” dediler diyor üniversitedeki engelleme ile ilgili olarak, “Biz onlara, “Üniversite bahçesinde çay içeceğiz, müzik yapacağız” dedik ama yanıtları, “Giremezsiniz” oldu.

Kervanın 2015 turu Eylül ayında başlıyor

Kervanın 2014 güzergahı

Kervanın 2014 güzergahı

Üç-Beş Ağaç Kervanı’nın geçen sene hayata geçirdiği bu sene ise Eylül ayında start vereceği Anadolu Turu hakkında ayrıntılı bilgiye aynı adlı facebook sayfaları üzerinden erişim mümkün.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.