KadınManşet

Mersin’de kadınlar sokakları terketmiyor, “Nevin’leri değil tecavüzcüleri yargılayın!”

0

Mersin Kadın Platformu’nun “Her Perşembe Alanlardayız!” Eylemi bu hafta 12. Haftasını yoğun bir gündemle tamamladı. Forum Avm Köprü altında toplanan kadınlar “Kadın, yaşam, özgürlük” “Kadınlar yaşama, özsavunmaya” “Kadın Cinayetleri Politiktir” “Kadınlar artık susmayacaklar” sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde Forum Avm Havuz başı’na kadar yürüdüler.

Havuz başında Kadın Emeği Kolektifi’nden Gonca Şahin Ocakçı basın bildirisini okumaya başladı. Tecavüzcüsünü öldüren Nevin’in müebbet almasına değinen Ocakçı:

36.mersin kadın platformu

“Kadına yönelik şiddeti, tecavüzü,nesneleştirmeyi, ikincileştirmeyi tüm kurumlarıyla destekleyen, politikalar üreten ve uygulayan erkek devlet, tecavüzcülere ‘iyi hal indirimi, haksız tahrik’ kararları verirken, kendisine uygulanan sistematik tecavüze karşı ÖZSAVUNMAsını gerçekleştiren Nevin Yıldırım’a müebbet kararı verdi. Erkek adaletinizi tanımıyor ve Nevin’in hakkı olan özgürlüğünü talep ediyoruz. Nevin’leri değil tecavüzcüleri yargılayın.

Davanın takipçisi olan kadınlar şiddete uğramış ve darp edilmiştir. Kadın dayanışmasıyla,özgücü ve özsavunmasıyla kadına yönelik şiddeti üreten  erkek devleti ve bütün kurumlarını yıkacağız.” şeklinde konuştu.

Geçen haftalarda müsait kelimesi ile ilgili kadınların gündemine düşen TDK’nın şimdi de esnaf kelimesi ile ilgili yapmış olduğu cinsiyetçiliği dile getiren Ocakçı:

“Esnaf  kelimesinin ikinci anlamını kötü yola sapmış kadın olarak tanımladı. Bilimsellikten uzak resmi ideolojinin ve eril dilin yeniden üretim kurumu olan TDK’yı bir kez daha uyarıyoruz. Kadınları eril zihniyetinizle tanımlamaktan vazgeçin.” Dedi.

Özgecan’ın cenazesini taşıyan Mersin’li kadınlardan selam olsun.

37.mersin kadın platformu

“Kadına yönelik her türlü şiddeti meşrulaştıran politikalarınızla, yasalarınızla, medyanızla… EVET,  BU MESELE SİZİN MESELENİZ. Elbette sizin meselesiniz, kadına yönelik sistematik ve politik saldırılarla bu şiddeti güçlendiren ve kadına karşı iç savaş başlatan siz ve sizin eril zihin yandaşlarınızdır.” Diyerek Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu mesele benim meselem” açıklamasına değinen Ocakçı, Afganistan’ da öldürülen Ferhunde ile ilgili:

“Afganistan’da, cami önünde Kuran yaktığı iddiasıyla linç edilen ve üzerine benzin dökülen 27 yaşındaki zihinsel engelli Ferhunde yakılarak öldürüldü. Ferhunde’nin cenazesini taşıyan Afgan kadınlara Özgecan’ın cenazesini taşıyan Mersin’li kadınlardan selam olsun.

Ataerkil sistemin iliklerimize kadar işlemiş olan tüm cinsiyetçi, homofobik,pedofili  kalıntılarını yok edene dek, yeni bir yaşamı var edene dek  kadın dayanışması ile her geçen gün büyüyen mücadelemiz devam edecektir.” şeklinde basın bildirisini sonlandırırken,“Kadınlar yaşama, özsavunmaya”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atan kadınlar eylemi zılgıtlar ve alkışlar içinde bitirdi.

 

Haber: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.