Haber HattıManşet

Mahkeme’den Ekogenç kararı, “Cinsel yönelim ahlaksızlık olarak tanımlanamaz”

0

Van Valiliği’nin üüzüğünde “cinsel yönelim” ifadesi geçtiği için Ekogenç hakkında açılan kapatma davasının gerekçeli kararı açıklandı.

Kaos GL’den Ömer Akpınar’ın haberine göre davanın bu hafta açıklanan gerekçeli kararında ise “ahlâk kurallarının yer ve zamana göre değişebilen subjektif kurallar olduğu” ve “farklı cinsel yönelime sahip kişileri tanımlamakta kullanılan sözcüklerin ahlâksızlık olarak nitelendirilemeyeceği” belirtildi.

5.ekogenç

Van Valiliği’nin Gençlik ve Ekoloji Derneği Ekogenç’e tüzüğünde “cinsel yönelim” ifadesi geçtiği ve hiyerarşiye dayanmayan bir örgütlenme modelini benimsediği için açtığı kapatma davasının son duruşması Aralık ayında görülmüş ve Mahkeme, Ekogenç’in cinsel yönelim alanında faaliyet göstermesinin Türk Medeni Kanunu’nun 56. Maddesinde belirtilen “hukuka ve ahlâka aykırı amaçlarla dernek kurulamaz” ifadesiyle çelişmediğine hükmetmişti.

Ekogenç’ten Cevahir Yiğit Böke, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mahkemenin kararına göre artık ahlâksız değiliz. Bu sevindirici mi bilemiyorum. Ahlâklı olup olmadığımızı mahkemelerin onaylaması gerçekten üzücü bir durum. Bizim gibi toplumlarda etiği öğrenmeden ahlâk vurgusu yapmamız maalesef toplumsal düzenin bu kadar bozuk ve çarpık olmasının sorunsalı” diye konuştu.

6.ekogenc

Artık başkansız ve yönetim kurulsuz bir dernek olmamız mahkeme kararıyla onaylanmıştır. Artık önümüzde eli sopalı ahlâk bekçisi olan bir başkanımız yok diyen Böke, böylece lokal anlamda, dernek bünyesi içinde erilliğin, tecavüzün, iktidarın, tahakkümün, egemenin, patriyarkanın, ahlâkın savunucusu temsiliyetin yıkıldığını belirterek, “Bu putlaştırılmış makamlar ortadan kalkmıştır. Her şeyden öte bizlere bunları sorgulama fırsatı verdikleri için tüm karşı duruşlara, tüm bu kurumlara selam olsun. İyi ki varlar ve mücadele alanımızı iyi ki genişlettiler” dedi.

(Kaos GL)

 

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.