Haber HattıManşet

Dünya Sosyal Forumu Tunus’ta başlıyor

0

Dünya Sosyal Forumu bu yıl 12’nci kez düzenleniyor. On binlerce küreselleşme karşıtını bir araya getirecek organizasyona geçen hafta terörist saldırı sonucu çok sayıda insanın hayatını kaybettiği Bardo saldırısı da engel olamadı.

26.dünya sosyal forumu,yeşil gazete

Hükümetlere bağlı olmayan 4 binden fazla kuruluş Dünya Sosyal Forumu’na katılacağını ilan etti. Forumu düzenleyenler, tüm dünyadan on binlerce küreselleşme karşıtını Tunus’a beklediklerini, hafta içinde başkentteki Tunus Üniversitesi kampüsünde göç, çevre sorunları, insan hakları ve de ekonomik konularda tartışma etkinlikleri düzenleneceğini bildirdi.

Dünya Ekonomik Forumu’na alternatif olarak sahneye çıkan Dünya Sosyal Forumu 2013 yılında da Tunus’ta faaliyet göstermişti. Ancak bu yılki etkinliğin lojistik yüküne ayrıca bir de güvenlik sorunu eklendi. Tunus’ta azami güvenliğin garanti edilmesi için yetkililerle sürekli irtibat içinde olduklarını belirten forumun organizatörlerinden Muhiddin Şerbib, geçen haftaki terörist saldırı nedeniyle foruma katılacakların sayısında bir azalma olacağını beklemediğini de belirtti. Şerbib, “Terörizmle mücadele için elele, birlikte duruş sergilemeliyiz” diyor.

Dünya Sosyal Forumu katılımcıların yürüyüş yapacağı bir etkinlikle resmen açılacak. Yürüyüş güzergâhı spontane bir biçimde belirlendi ve katılımcıları geçen hafta terörist saldırının düzenlendiği ve çok sayıda insanın hayatını yitirdiği Bardo Müzesi’ne doğru yönlendirecek. Hafta sonuna kadar başkent Tunus’ta her gün yüzlerce workshop düzenlenecek.

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.