ManşetYeşil Duyurular

Yeşiller/Sol’dan Gaziantep’de Ermeni Soykırımı paneli

0

Ermeni Soykırımının 100. yılı nedeniyle, Yeşiller Ve Sol Gelecek Partisi Gaziantep’te bugün saat 16:00’da  Düztepe Cemevi içindeki Alevi Kültür Derneği Konferans salonunda ‘100 yıllık acıyla yüzleşiyoruz’ paneli düzenliyor. Gaziantep’te kamuya açık bir alanda Ermeni Soykırımı’nın ilk kez konuşulacağı panelde”Antep’te ki Kültürel Çeşitliliğe Ne Oldu”sorusunun yanıtları da aranacak.

21.ermeni soykırımı paneli,yeşil gazete

Panelde ABD de yaşayan bir akademisyen olan Khatchig Mouradian,Editör Atilla Tuygan,Çevirmen Murat Uçaner ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi eş sözcüsü Sevil Turan konuşacak.Panelin kolaylaştırıcılığını üse Gaziantep Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nurgün Balcıoğlu üstlendi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi il eş sözcüsü Celal Deniz, 100 yıllık acıyla yüzleşiyoruz’ paneli ile ilgili yaptığı açıklamada; ” Ülkemizin tarihinden kaynaklı yüzleşmeyi gerektiren sorunları vardır. Bu sorunların başında bundan 100 yıl önce Ermenilere karşı yapılan Soykırım gelir. Tarihin karanlık kalan her köşesi bugünü iki misli karartır. Bu anlamda resmi tarihin toplumdan gizlediği Ermeni soykırımını konuşmadan günümüzde ne Alevilerin,ne Kürtlerin yaşadığı inkar ve asimilasyon sürecini anlamamız mümkün değildir.

Bir arada yaşam kültürünü geliştirmenin, kalıcılaştırmanın yolu tarihimizle açık bir yüzleşmeden geçmektedir. Biz YSGP olarak bu yüzleşmeye bir katkı olması amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz. Toplumsal hafızanın canlanması gerekir çünkü özellikle yaşatılan acılarda zaman aşımı malesef olmamaktadır” dedi.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.