Hayvan HaklarıManşet

Turizm Bakanlığı, Ahtamar Adası tavşanları için karar verdi

0

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde kurulan bir komisyon, tarihi eserlere zarar verdikleri gerekçesiyle Ahtamar Adası’ndaki tavşanların toplanmasına karar verdi. Hayvanların yaşam alanının değiştirilecek olmasının ne gibi sonuçlara yol açacağına dair ise bir bilgi verilmedi.

8.ahtamar adası, tavşan, yeşil gazete

Tarihi Ahtamar Kilisesi’nin de bulunduğu Ahtamar Adası’nda yaşayan tavşanların çoğalıp tarihi eserler ve ekosisteme zarar verebileceği iddiası üzerine yetkililer, tavşanların toplatılması kararı aldı. Konuyu değerlendirmek için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde kurulan komisyonun üyeleri, sayıları 3 bini bulan tavşanları toplamak için 50 tuzak kafesi yerleştirirdi. Ayrıca Van YYÜ Yaban Hayvanları Korumu Merkezi’ne yaralı olarak getirilen ve tedavileri tamamlanan 4 puhu kuşu da tavşanları avlamaları için adaya bırakıldı.

Komisyonun Koordinatörlüğünü yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, tavşanların yaz ayları boyunca toplanacağını söyledi. Aktuğ, “Tavşanlar adada büyük zararlara yol açıyor. Şu anda tarihi kilise de tehlikede. Önlem alınmazsa kilisenin silüetini de bozacaklar. Yakalanan tavşanların bir kısmı YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Merkezi’ne, bir kısmıda doğal yaşam alanlarına bırakılacak” dedi. Komisyonda yer alan YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan ise, ilk aşamada kafes yöntemiyle, daha sonra ağ ve uyuşturucu ilaçlarla adadaki tavşanlarla mücadele edeceklerini söyledi.

You may also like

Comments

Comments are closed.