Ekolojik YaşamManşet

Su Hakkı Kampanyası’ndan “Yaşam için Su Film Festivali”

0

Su Hakkı Kampanyası, bu yıl Dünya Su Günü’ne denk gelen 21-22 Mart tarihlerinde hem dünyada büyüyen su krizine dikkat çekmek, hem de “neoliberal politikalardan başka bir alternatif yok” diyen anlayışa karşı güçlü bir ses oluşturabilmek adına “Yaşam için Su Film Festivali” düzenliyor. Festival İstanbul’un yanı sıra İzmir, Karaburun, Bursa, Kırklareli, Kaynarca ve Tekirdağ’da da düzenleniyor.

6.su hakkı kampanyası.yeşil gazete

İlk kez bu sene düzenlenecek Yaşam için Su Film Festivali’nde çok sayıda kişinin gönüllü katkısı ve dayanışması bulunuyor. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali ve Sürdürülebilir Yaşam TV ekibi de katkıda bulunanlardan biri.

Su Hakkı Kampanyası, su varlıkları ve hizmetlerinin özelleştirilmesi, ticarileştirilmesi, yaşam hakkının ayrılmaz bir parçası olan ‘su hakkı’nın ihtiyaç maddesine indirgenmesi ve metalaştırılması gibi politikaların yanı sıra iklim değişikliği de bu sorunun büyümesine de yola açması üzerine bu gidişe dur diyebilmek adına ortaya çıkan bir inisiyatif. Kampanya, bu olumsuz gidişat karşısında suyu elinden alınanlar, şehirlerde artan su faturaları ve ambalajlı su şirketlerinin insafına terk edilenler hem su varlıklarının korunması hem de yaşam hakkının ayrılmaz bir parçası olarak su hakkının tanınması için mücadele ediyor.

Festivalde gösterilecek tüm filmler ile etkinlik programına festival.suhakki.org/ sitesinden erişim mümkün.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.