Ekolojik YaşamManşet

Kaz Dağları seni de Mayıs’ta buluşmaya çağırıyor

0

Kaz Dağları yaşam savunucularını çağırıyor. Mitolojide dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer olarak geçen Ayazma; bu kez yüzlerce doğa dostunu Homeros’un bin pınarlı İda’sının güzelliklerinde buluşturuyor.

8 – 9 – 10 Mayıs’ta

88.kaz dağları buluşması.yeşil gazete...

Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve büyük ilgi gören Kaz Dağları  Buluşması’nın ikincisi 8 – 9 – 10 Mayıs’ta Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Evciler köyüne 5 km mesafedeki Ayazma’da gerçekleşecek.

Çanakkale Çevre Platformu’nun organize ettiği 2. Kaz Dağları Buluşması’nda Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından çevre mücadelesi grupları, doğa tutkunları bir araya gelecek. Yüzlerce yaşam gönüllüsü, siyanürlü altın madenciliğine, termik santrallere, HES’lere, doğayı talan ve yaşam alanlarını tehdit eden her türlü kirli sanayiye bu kez Kaz Dağları’ndan dur diyecek.

“Sadece çadırını, kalbini al, gel”

86.kaz dağları buluşması.yeşil gazete

 

Büyük buluşma için geri sayım başladı. 2. Kaz Dağları Buluşması’nın “Sadece çadırını, kalbini al, gel” çağrısı büyük heyecan yarattı. 8 Mayıs’ta yola çıkacak yaşam savunucuları ilk gece İda’nın kamp ateşini birlikte yakacak. Ateşin etrafında, Kaz Dağları’nın baş döndüren güzelliğinin ortasında büyük bir forum yapılacak. Herkes geldiği yerdeki çevre sorunlarını ve yaşamı, doğayı savunmak için verdikleri mücadeleyi anlatacak. Sürpriz müzik grupları da müzikleriyle Kaz Dağları’nın sesine katılacak.

Evciler’de altın madenine karşı buluşma

2. Kaz Dağları Buluşması’na Çanakkale’deki doğa talanına, köylerinde yapılmak istenen altın madenciliğine, termik santrallere direnerek büyük bir dayanışma başlatan köyler de katılacak. Şirketlere geçit vermeyen köylüler; yüzlerce yıllık geçmişlerine ekledikleri direniş hikayelerini anlatacak. Kaz Dağları Buluşması’na katılanlar kampın son günü Evciler köy meydanında altın madenciliğine direnen köylülerle buluşacak.

Kamp ateşinin sıcaklığı köye sıçrayacak, Kaz Dağları’nda altına izin olmadığı bir kez daha haykırılacak. Her türlü yaratıcı fikre ve öneriye açık etkinlik programında atölyeler, masallar, tohum takas şenliği, müzik, tiyatrı ve daha pek çok sürpriz var. Buluşma günü yaklaştıkça etkinliğin programı, katılacak çevre mücadelesi ve doğa sporları grupları, ulaşım olanakları gibi ayrıntılar sosyal medya sayfalarında duyurulacak. 2. Kaz Dağları Buluşması’ndan haberler kazdaglaribulusmasi.com  ve facebook.com/kazdaglaribulusmasi adreslerinden takip edilebilir.

 

Haber: Güneş Dermenci

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.