ManşetTarım-Gıda

Eskişehir’de “Ekolojik Pazar ve Ekolojik Ürün Tanıtımı” eğitimi

0

Eskişehir’de, “Organik Pazarın Tüketici, Üretici Tutum ve Davranışları ve Bu Davranışları Etkileyen Faktörlerin Analizi” projesi kapsamında, ilköğretim okullarında “Ekolojik Pazar ve Ekolojik Ürün Tanıtımı” adlı eğitim seminerleri başlatıldı.

44.ekolojik ürün eğitimi.yeşil gazete

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün ortak çalışması olan proje kapsamındaki seminerlerinin ilki Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleşti. ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Yılmaz danışmanlığında ve Araştırma Görevlisi Murat Doğan’ın yardımlarıyla, bölüm öğrencileri Halil Polat, Sonay Mete, Emine Arıkan ve E. Tuğba Tekeli tarafından verilen eğitimde öğrencilere, ekolojik ürünler ve Eskişehir Ekolojik Pazarı hakkında bilgiler verildi.

İstatistik Bölümü’nden yapılan açıklamada, ekolojik ürün ve ekolojik tarım bilincini artırmak amacıyla ilki Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleşen eğitimlerin, ilerleyen tarihlerde Murat Atılgan Ortaokulu, Fahrettin Kerim Gökay Ortaokulu ve Kurtuluş İlkokulu’nda da düzenleneceği belirtildi.

(Milliyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.