ManşetUlaşım

Malatya’da Trambüs seferleri başladı

0

Dünyada 362 şehirde yolcu taşımaya başladıktan sonra Türkiye’de ilk Trambüs seferleri Malatya’da ilk yolcularını taşımaya başladı.

37.trambüs

Trambüslerin seferlere alınması nedeniyle MAŞTİ arkasında yapılan Trambüs Bakım Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törende konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Trambüs sisteminin çevre dostu bir yatırım olduğunu kaydederek, “Çevreye karbonmonoksit salınımı olmayan çevre dostu bir yatırım. Bir diğer özelliği de çok avantajlı bir yatırım. Kendisini 7-8 yıl içerisinde amorti edebilen bir yatırım. Çünkü %75 enerji tasarrufu sağlıyor. Şu an kullandığımız dizel araçlarla kıyasladığımız zaman %75 daha az yakıt sarfediyor. Güvenilirliği açısından duruş – kalkışları daha seri daha güvenli, tırmanma gücü bütün toplu taşıma araçlarına göre daha güçlü bir çekiş gücüne ve tırmanma gücüne sahip. İnanıyorum ki Türkiye’deki birçok şehir artık bundan sonra Trambüs uygulamasına geçecek. Bunun ilkini yapıyor olmamız bize ayrı bir mutluluk veriyor” diye konuştu.

Trambüsün 11 Mart itibariyle yolcu taşımaya başladığını ve 15 Mart Pazar günü de dahil olmak üzere yolcuların ücretsiz taşınacağını kaydeden ve Trambüs altyapısının raylı sisteme dönüştürülebileceğini belirten Çakır, “Bu sistem istediğiniz an raylı sisteme dönüşebiliyor. Şu anki trafo ve katener direkleri dahil olmak üzere bütün sistemler hafif raylı sisteme uygun sistemlerdir. Sadece raylar döşendiğinde bunu hafif raylı sisteme dönüştürebilirsiniz.
Sistemimizin bir diğer özelliği de yol üzerinde 8-10 metre sollama kabiliyetine sahip olmasıdır. Bu büyük bir avantaj” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.