KadınManşet

13. Filmmor’da tema; “Kadınların sineması, Kadınların Direnişi, Direnişin sineması”

0

13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 13 Mart Cuma günü günü İstanbul’da yolculuğuna başlıyor.. İlk gününden beri kadınlar için kadınlarla birlikte sinema şiarı ile faaliyetlerine devam eden Filmmor’un İstanbul dışındaki durakları ise Diyarbakır, Adana, Nevşehir-Kapadokya, Muğla-Bodrum ve İzmir.

29.filmmor

Festival yarın 19:00’da Galatasaray Meydanı’ndan Pera Müzesi’ne kadar yapılacak #Filmmor Festival Yürüyüşü ile açılışını yapacak.Her yıl yeni bir tema ile izleyicilerinin karşısına çıkan Filmmor da bu senenin teması, “Kadınların sineması, Kadınların Direnişi, Direnişin sineması” olarak belirlendi.

Filmmor Kadın Kooperatifi; 12 yıl önce, ilk kez “Kadınlar Sinema Yapıyor” diye başlayan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’yle, dünyanın her yerinden kadın yönetmenlerin filmlerini; atölye, panel, söyleşi gibi etkinliklerle kadın sinemacıları, kadınları buluşturmaya devam ediyor.

“Özgecan’ın anısına sadece yürümek isteyen kadınların küçük bir filmi”

Zeynep Oral da filmmor kadınlarına festival öncesi bir kısa film hediye etti. “Özgecan’ın anısına” hitabı ile başlayan ve beş dakika süren “sadece yürümek isteyen kadınların küçük bir filmi” akşam vakti evine gitmek üzere yollarda yürüyen, minibüse binen bir kadının filmi izleyenlere anlattıklarından oluşuyor.

‘İnce Örülmüş Sık Dokunmuş Filmler’, ‘Kadınların Şiddete Bakışı’, ‘Namus’, ‘Kadınların Tarihi: İtaat, İsyan’, ‘Feminizm’, ‘Bedeniyle Barışık Filmler’, ‘Umut Kadınlarda’, ‘Elbette Eşitiz! Peki Yaşarken Eşit Miyiz?’, ‘Hırpalanan, Susturulan, Görmezden Gelinen Kadınlar… Biliyoruz, Oradasınız’ ve ‘Kendine Ait Bir Cüzdan’ gibi çeşitli temalarda düzenlenen festival aynı coşkuyla bu yıl da seyircisiyle buluşacak.

Altın Bamya Ödülleri

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festival sonunda verilecek Altın Bamya Ödülleri Türkiye Sineması’ndaki cinsiyetçiliğe dikkat çekecek.

28.filmmor

Ayrıca, 12 yılda Sinop’tan Diyarbakır’a Eskişehir’den Hakkari’ye Türkiye’nin yirmi şehrini gezen festival, Mart ayının ikinci haftasında İstanbul’da başlayan yolculuğuna gezici festivalle devam edecek.

13-22 Mart’ta İstanbul’da başlayacak olan 13. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Diyarbakır, Adana, Nevşehir-Kapadokya, Muğla-Bodrum ve İzmir’de sürecek.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.