Haber HattıManşet

Kobane’yi İnşa Platformu Mersin/Adana ilk toplantısında umut aşıladı

0

Sosyal medyada örgütlenerek oluşturulan “Adana-Mersin Kobanê’yi Yeniden İnşa Platformu” ilk toplantısını 7 Mart Cumartesi günü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) konferans salonunda gerçekleştirdi.

5.mersin adana kobaniyi yeniden inşa toplantısı

Gönüllülüğü esas aldıklarını belirten platform üyesi Esra Güven, platformun “başka bir dünyanın var olduğuna inanan kişilerden” oluştuğunu kaydetti.

MTSO’daki toplantıya çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. “Kobanê’nin ekolojik bir mimariyle nasıl yapılanacağı ve özgür toplumun inşasının nasıl olacağı” konularının tartışıldığı toplantıda platform adına konuşan Esra Güven, kurdukları sivil inisiyatifin amaçlarını aktardı. Platformun gönüllülüğü esas aldığının altını çizen Güven, “Bu platform, Kobanê’nin yeniden inşasında sorumluluk hisseden ve başka bir dünyanın var olduğuna inanan kişilerin bir araya gelmesiyle oluştu” diye konuştu.

22 Mart’ta Diyarbakır’da

Amaçlarının “Kobanê yeniden inşa edilirken nasıl bir ekolojik mimari ve yaşam modelleri önerilebilir ve bu öneriler temelinde nasıl bir eylem, etkinlik, program çıkarılabilir” olduğunu ifade eden Güven, 22 Mart’ta Diyarbakır’da gerçekleşecek olan Kobanê’yi Yeniden İnşa Platformu’nun toplantısına da çağrıda bulundu.

Konuşmanın ardından yürütmesini seçen platform üyeleri, bir sonraki toplantılarını 15 Mart Pazar günüAdana’da yapma kararı aldı. Bu toplantıya Kobanêli ailelerin de katılması ve görüşlerinin alınması kararlaştırıldı.

Kobane’yi İnşa Platformu Mersin/Adana facebook sayfası

Kobane’yi İnşa Platformu ana sayfa

(Evrensel, Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.