ManşetTürkiye

Bingöl Üniversitesi öğrencileri yedi gündür açlık grevinde

0

Bingöl Üniversitesi’nde “basın açıklamasına katılmak” gibi gerekçelerle yüzlerce öğrenci hakkında bazıları derste olduklarını kanıtladığı halde soruşturma açılması ve cezaların birbiri ardına gelmesi üzerine başlatılan süresiz açlık grevi bugün yedinci gününe girdi.

18bingöl üniversitesi

7 gün açlık grevi yapan ilk ekibin yerine dün sabah ikinci grup eyleme başladı. Açlık grevi yapan öğrencilerin 4 talebi var:

· Polis üniversiteye istediği zaman girmesin ve öğrencilere saldırmasın

· Haksız yere verilen uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezaları kaldırılsın

· Demokratik ve yasal hakkımız olan basın açıklaması için izin alma zorunluluğumuz olmasın

· Üniversitedeki özel güvenlik güçlerinin öğrenciler üzerindeki baskılarına son verilsin

Talepleri karşılanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten öğrenciler, üniversite yönetimi tarafından kısa süre içerisinde bir adım atılmadığı takdirde ise eylemi ‘dönüşümsüz açlık grevi’ olarak yapacaklarını söylüyor.

Öğrenciler, “Kadına yönelik şiddeti protesto etmek”, “sokak ortasında öldürülen bir üniversite öğrencisini anmak” gibi nedenlerle yaptıkları basın açıklamalarının ardından haklarında disiplin soruşturmaları başlatıldığını ve onlarca öğrencinin bu yüzden okuldan uzaklaştırıldığını söylüyorlar. Üstelik ceza aldıkları bazı basın açıklamaları için okuldan izin aldıklarını da dile getiriyorlar.

Üniversite yönetimi ise soruşturmaların “öğretimi aksatma”, “darp” gibi nedenlerle açıldığını söylüyor; izin verdikleri basın açıklamasına açılan soruşturma için, “sınıfların olduğu bölgede yasa dışı slogan attılar” gerekçesini öne sürüyor.

(Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.