ManşetSpor

Beşiktaş’ın Brugge ile rövanş maçı hem kendi evinde hem de doğum gününde

0

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 takımın katıldığı 2. Tur kura çekimi yapıldı. Liverpool’u penaltı atışları sonucu saf dışı bırakan Beşiktaş, Belçika temsilcisi Club Brugge ile eşleşti.

10uefa avrupa ligi beşiktaş

Rövanş Maçı Kartal’ın Temsili Doğum Gününde

Beşiktaş ilk maçı 12 Mart’ta deplasmanda ikinci maçı ise kulüp başkanı Fikret Orman’ın da eşleşme sonucu kameralar karşısında aktardığı şekilde söylersek “doğum günü” sayılan 19 Mart’da İstanbul’da oynayacak. İstanbullu 3 büyük spor kulübü Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kuruluş yıllarının gün olarak ifadesine göre temsili doğum günü kutluyorlar. Bu temsile göre 1903 yılında kurulan Beşiktaş 19 Mart’ı, 1905 yılında kurulan Galatasaray aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı da olan 19 Mayıs’ı, 1907 yılında kurulan Fenerbahçe ise 19 Temmuz’u taraftarları nezdinde doğum günü ilan etmiş durumdalar.

UEFA’dan Ukrayna – Rusya Ayarı

Son 16 turunda kura çekimi yapılırken Ukrayna ve Rusya arasındaki durum da gözönüne alınarak iki ülke takımlarının birbirleri ile eşleşmemesi için ayarlama yapıldı. Buna göre önce Ukrayna temsilcileri Dinipropetrovsk ve Dinamo Kiev’in rakipleri belirlendi. UEFA Avrupa Ligi’nde Rusya’nın da iki takımı, Zenit ve Dinamo Moskova bulunuyor. Bu 4 ekibin üst turlara da kalması durumunda UEFA’nın nasıl bir yol izleyeceği konusu ise merak konusu.

Son 16 takımın eşleşmeleri şu şekilde;

Everton (İngiltere) – Dinamo Kiev (Ukrayna)
Dinipropetrovsk (Ukrayna) – Ajax (Hollanda)
Zenit (Rusya) – Torino (İtalya)
Wolfsburg (Almanya) – Inter Milan (İtalya)
Villarreal (İspanya) – Sevilla (İspanya)
Napoli (İtalya) – Dinamo Moskova (Rusya)
Club Brugge (Belçika) – Beşiktaş (Türkiye)
Fiorentina (İtalya) – Roma (İtalya)

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.