Kültür-SanatManşet

“Caz müzik siyasetin Yeşiller Partisi’dir”

0

Caz müzisyeni Kerem Görsev, son albümü “Emirgan”ın ardından çıkacağı Türkiye turnesi ile ilgili Milliyet Gazetesi’nden Özge Özdemir’e verdiği röportajda Caz müziğini Yeşiller Partisi’ne  benzettiğini söyledi.

12kerem görsev yeşiller partisi

“Ben cazı siyasetin Yeşiller Partisi olarak görüyorum” şeklinde konuşan Görsev, “Yeşiller Partisi’nde aydınlık insanlar vardır, iyi eğitimli insanlar, ülkesini ve doğayı seven insanlar vardır; caz müzisyenleri de böyledir. Bizim içimizde hırs yok. Biz müzik yapıyoruz. Kültüre, sanata ağırlık veren kesimler bunlar” dedi.

Görsev, “Emirgan” albümünü beraber yaptığı ünlü saksafoncu Ernie Watts ile ilk konserini 19 Mayıs’ta Kuşadası’nda verecek. Ardından İzmir, İstanbul, Antalya ve Bursa’da konserleri olacak. Fatih Erkoç’la beraber düzenledikleri konserlerine de devam edecek olan Görsev, bir yandan da 29 Ekim’de Amerika’da stüdyoya girecek olmanın heyecanını taşıyor.

Caz, hayal kurdurma mekanizmasıdır

Türkiye’de özel üniversitelerin caz okulu kurması gerektiğinin de altını çizen Kerem Görsev, sözlerini şöyle sürdürdü “Türkiye’de 15-20 sene evvel Bilgi Üniversitesi’nde caz müziği bölümü vardı. Burada artık performans bölümü yok. Genç jenerasyon müzisyenlerin çoğu oradan çıktı; Ferit Odman, Burak Bedikyan, Ozan Musluoğlu… Nardis Caz Kulübü de oradan çıkanlara çalma fırsatı verdi. Şimdi hiçbir üniversitede bu bölüm yok, sadece sertifika programları var. Artık özel bir üniversitenin buna yatırım yapıp Amerika’dan gelen ve Türkiye’den hocalarla bir caz okulu kurması gerek. Türkiye’de cazın ilerlemesi son 30 yıldır İKSV sayesinde oldu, Allah gani gani Nejat Eczacıbaşı’ya rahmet eylesin. Caz Festivali bana büyük ilham verdi. Caz hayal kurdurma mekanizmasıdır”

(Milliyet)

You may also like

Comments

Comments are closed.